Tassar i natten

Det sitter en katt i karantänens rum
Vem vet hennes öde? Ingen…
För en hemlös katt är världen stum
och fjärran de trygga tingen

jennylindsvag1

Har ingen famn att värma sig i,
ej värn eller viloställen
En hemlös katt stryker ljudlöst förbi
din brinnande ruta i kvällen

Så trött i vintermånens bleka ljus
och sårig på tassar och panna
Nu sover ditt stora tysta hus
Men katten kan inte stanna…

De är många som vandra, små skarn
på flykt genom mörka natten
Till katthem kommer bara ett fåtal
fram
av så många oönskade katter…

(Fritt efter Bo Bergmans ”Vingar i natten”)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Tassar i natten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *