Godingar på katthemmet i Örebro

Direkt man kommer ned på katthemmet, som ligger i en källarlokal, så får man inte intryck att där är så många katter. Men där bor faktiskt ungefär 30 stycken. Men alla har sina egna speciella ställen och kryp-in. så man hittar dem inte på en gång. Miss Molly håller förtjust till i värmen från elementet:

img94
Molly är en kelig lekfull myskisse som man får vända och vrida på nästan hur som helst… Och så otroligt vackert midnattsskimrande svart!
img95

Vi tog med oss Nalle ned till katthemmet sent på kvällen efter marknaden igår… Och så här glad var hon att få träffa alla pälsälsklingar lite på egen audiens!

Efter en lång dag med personalens varsamt vårdande städ och stök har katterna ofta piggnat till framåt kvällskvisten och är både glada, nyfikna och lekfulla. Det är inte för inte som natten är kattens tid!

img96
Mjau, Nocke är minst lika tjusig som den här katten på foderhinken!
img97

Myrran är en av dem som håller sig lite undan… En blyg och försiktig dam. Men som ändå nyfiket följer allt som händer med blicken.

Matte blev glad att återse Vivalla-katten Skimmer som kommit ned till katthemmet precis innan – och den tuffa killen var helt lugn och cool trots sin nya miljö och ville bara kela kela kela:

img98
Han är en vacker blåtabby kille som gått hemlös länge i kvarteren där jag bor, och matte och en snäll granne gav honom mat. Grannen var rar och tog in honom i då dåligt skick, ärrad och sårig och mager, men hon gav honom chansen och hjälpen han behövde. Nu är han jättefin och hans päls som då var precis stel och sträv av näringsbrist och hårt uteliv är nu alldeles silkigt sammetslen! (Men då vi vet att detta är en utbrytarkung av rang, så skruvade Andreas och matte bort handtaget på fönstret i Skimmers rum!)
img99
Vackra Florence har den där skygga blicken som säger ”Kan jag lita på dig?!” Hon är född i ett stall, men en van innekatt och en sådan som i rätt hem kommer att blomma upp till en underbar misse – bara hon får en varsam hand och mycket lugn och trygghet. Det finns så mycket längtan i henne – hon vill våga, villvillvill… Nästan…

Dessa och många andra katter bor idag på Örebro Katthem på Sockengatan 5, och väntar på dig som vill ge dem ett hem och kärlek!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Godingar på katthemmet i Örebro”

    1. Vad sorligt att din kisse fick så svår sjukdom! Men ni fick ändå nio fina år tillsammans! Det är gott att veta. Du får väl bläddra lite på katthemmets hemsida http://www.orebrokatthem.com/ och se om någon särskild misse fångar ditt hjärta igen?! Lycka till! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *