Kan man få öppna katt-kafé?

Tänk dig att ta en läcker drink eller fika med en smarrig bakelse och att det till detta ingår att få gosa med en kelsjuk och glad kisse i ett vackert rum samtidigt? Eller flera? Att du kunde välja goskisse från en meny precis som du valde bakelsen?
catmenu
Mjau, här i Sverige kan vi tyvärr glömma den kombinationen av kattkärlek och god mat/fika. Men i andra delar av världen är det fullt möjligt. Här är GioCat Café i Hongdae, Seoul, Korea:


Här kan du få en drink och gosa med en massa missar – men du får inte låta dem leka med sugröret från drinken… Mjau, husets regler var ganska tydliga, och rätt lika katthemmets regler:
rules

Ett annat berömt kattcafé heter Calico Cat och finns i Kichijoji, Tokyo, Japan:


På Calico Cat’s hemsida kan man se att de har både munchkinkatter och scottish folds. Caféet får bra betyg att katterna är välskötta, de långhåriga ordentligt borstade och nogranna rutiner med handtvätt både före och efter besöket!cafe
Det är från Japan den ursprungliga idén med den här katt-umgängesformen kommer – ett sätt för stressade Tokyobor att få ”ha lite katt” vilket har hög status i detta land. Långa arbetstider och stränga förbud mot att ha husdjur i lägenheter gör att detta blir alternativ. I Tokyoområdet finns, sedan Calico Cat öppnade 2007, numera mer än 30 kattkaféer! Det kostar cirka 1000 yen/10 dollar för en timmes kattgos. Tänk om vi kunde ha sådan timpeng per besök på katthemmen? Då skulle snart ekonomin bli lite gladare?!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Kan man få öppna katt-kafé?”

  1. Mjauuu,låter ju bra att katterna är välskötta, de långhåriga är ordentligt borstade & nogranna rutiner med handtvätt både före och efter besöket………*gillas

    1. Mjau, det är viktigt att man sköter sådant på KattHemmet också! Gärna tar på plasttossar på sina skor också – för kissarnas skull! NosPuss Wikki

  2. Hej Wikki, vilken underbart solig och fin dag idag. Såhär skulle alla vinterdagar vara.
    Vet du eller någon om det finns något kattkafé i Sverige än. Detta blogginlägget är väl från 2011 vad jag förstår. Tänk vilken fantastisk bra grej det skulle vara med ett kattkafé. Undrar vad som krävs…… Någon som har tips, var man hittar det närmsta så man kan kolla hur de gör. Är det kanske London, lite långt. Hmmmm….. jag spånar. 😉

    1. Mjau, jag kan ju verkligen rekommendera ”Café Katt” som hålls den första söndagen i varje månad, utom juli, på Stockholms Katthem. Eller Kattstallets café som är öppet alla dagar kl 11-18. Där kan du sitta omgiven av katter och njuta av gott hembakat bröd. Kurrmys i bästa kattighet! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *