Jag älskar KattBussen!

catbus
Jag vet inte hur många gånger jag tittat på den japanska tecknade filmen ”Min granne Totoro” bara för att njuta av KattBussen! Har du inte sett denna söta film, som passar lika bra för vuxna som för barn, så tycker jag att du ska göra det!
catbus1
Filmen är från 1988 och en tidig anime av Hayao Miyazaki – mer information finns på Wiki så klart. Disney satte inte klorna i filmen förrän omkring 2006 och även om man inte förstår språket så är det ett nöje att titta på Studio Ghiblis originalversion!
catbus3
Att kika in i en filmatisk värld av japansk lantlig tradition, befolkad av sagoväsen fjärran från våra nordiska tomtar och troll, är också det en kick för fantasin! De magiska varelserna i ”Totoro” har ett drag av zen och uråldrig mystik – träden är besjälade och i varje vägkorsning finns en offersten eller ett litet altare för någon namnlös gudom. Kanske är det en sorts barnslig tro som vi alla behöver glimtar av ibland!
catbus4

När situationen är som svårast i ”Totoro” och huvudpersonerna lilla Mei och storasyster Satsuke är ensamma på vägen, då dyker, tillsammans med store trygge Totoro, den mångfotade KattBussen upp – det är något av SkaparKatten över den – och ger berättelsen en ny dimension, en ny möjlighet och hopp…

catbus5

Ja, ni måste nog bara se denna film själva, så förstår ni vad jag menar! KattBussen skulle jag nog själv vilja kliva ini en vacker dag! *blink*

catbus6

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *