Vila i frid kattmamma Tilda!

Den varma vänliga skyddande famnen som höll om Tilda när hon somnade, den finns ännu kvar när hon vaknar. Men nu är det Stora Väldiga Tassar som mjukt håller om henne och Tilda känner en varsam tunga slicka henne i nacken och på halsen och på….? På hela öronen???!

godcat

Förvånad ruskar Tilda lite på sig och ser sig omkring – luften är ljummen, det doftar gott och den Stora Stora Katten ler milt mot henne och börjar spinna på ett alldeles magiskt sätt… Det får mängder av vackra blommor att slå ut runtom Tildas tassar och små lustiga kattungar med vingar flyger fram och tittar på henne – men det är ju hennes ungar, som försvann under hösten?!

lick

Tilda förstår äntligen, åh – hon tittar vördsamt på SkaparKatten och TassNiger så fint hon kan, och så tar hon de kära små i sina tassar och börjar leka! Inget gör ont längre och i sitt hjärta känner hon en otrolig lättnad…

De där sista viskade orden ”Jag ska ta hand om dina ungar och se till att de får det bra i ett nytt hem tillsammans!” var ett löfte som hon kunde lite fullt på, det hade Tilda verkligen känt – och tårarna som droppat i hennes päls, nu förstod hon dem. Nu var det gott att röra sig i en kropp som inte värkte av köldskadade tassar och öppna sår – Tilda hade gett sitt allt för att rädda och skydda sina ungar och bland det sista hon gjort var att visa dem att människor kan vara till hjälp och glädje!

Och SkaparKatten log förnöjt och jamade ”Det är fullbordat!”

tt

Tyvärr var den tappra kattmamman Tilda i alltför dåligt skick för att räddas, och hon fick somna in på Valla Djursjukhus i Pias armar, tryggt och stilla. Hennes omfattande sår skulle bli så smärtsamma att åtgärda och hennes kondition var så oerhört dålig, att det skulle ha blivit ett ofattbart lidande. Tilda fick ett sista dygn i värme och trygghet, mätt och belåten med sina ungar Tissa och Tassa, och hon har i kväll tassat in i Evigheten. Frid till dig, tappra kattmamma!

Min auktion kommer i alla fall strax – men den kommer att gå till 9LIV att använda för någon annan behövande katt, kanske Tildas ungar – och till Tildas minne!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

73 reaktioner till “Vila i frid kattmamma Tilda!”

 1. Nu gråter vi igen både för Tilda och den vackra texten. Skönt att hon ändå fick vara tillsammans med sina ungar och vara mätt och belåten och omhändertagen.Nosbuff

 2. Lilla, lilla Tilda, vad har du gått igenom? *gråter* Men nu slipper du ha ont längre och skaparkatten kommer ta väl hand om dig. Skönt att du fick värme, mat och omvårdnad på slutet och visste att dina ungar var trygga!
  Wikki – Du skriver så otroligt vackert! *gråter en skvätt till* Du borde verkligen satsa på skrivandet!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, det jag skriver är nog rörande och det behöver man ibland. Men annars vet jag inte om jag är så excepionell..? *försöker vara ödmjuk* Det viktiga är att skildra att kattmamma Tilda har fått frid! NosPuss Wikki

 3. åh stackars lilla kattmamma! Det var säkert för det bästa att hon fick somna in! Nu hoppas vi på de små, att de kan få ett bra liv. Jodå vi jamade lite åt matte…att hon kunde ju bjuda på auktionen ju! Och hon är inte nödbedd.
  Sedan vill matte säga att den fina texten om Skaparkatten och Tilda får tårarna att spruta.

  Om det skulle bli en liten bok med alla underbara texter man hittar här på din blogg…så skulle Matte beställa den pronto!

  1. Det låter som att jag får börja Tassa på en Bok?! Jag får fråga Sippos husse hur man gör! NosPuss Wikki

 4. En massa katt- och människokramar från Yatzy, Tetris, Connor, Tess och Robin! Så sorgligt att sådant här ska behöva ske, men skönt att hon fick en sista tid i värme och trygghet.

  1. Mjau, det var nog gott bara att få somna i en famn, klappad och omhållen… Trygg… *sniff* NosPuss Wikki

 5. Vi skickar den utlovade slanten i alla fall. Vet besöket kostade ju säkert en del. Så Pia behöver nog pengarna. Tänk så skönt för en liten utkastad misse att få somna in i någons famn.
  Nalle

  1. Pia och föreningen har säkert – som alla vi som stöder katthem – små eller stora kattprojekt som kostar pengar! Så alla medel är nog välkomna! Gull av er! NosPuss Wikki PS Vi ses snart!

 6. Tårarna skapar en tjock Barriär men om jag blinkar många gånger kan jag ändå läsa detta sorgliga meddelande.
  Kattmamman har fått frid efter det att hennes ungar blivit omhändertagna. Mamma själv har ikväll träffat Skaparkatten, efter det att hon fick somna in i en människas famn. Lilla Gumman vi skickar en slant ändå. Stor Kram till Pia på 9 Liv
  Nalle

 7. Stackars, stackars Tilda. Så skönt att hennes resa till Skaparkatten blev varm och innerlig och att barnen var hos henne, det är en tröst för sorgsna katt- och människohjärtan.
  Vi skickar många kramar och tassklappar till Tilda och dig för dina fina ord.
  Frasse har varit dålig och fått åka akut till sjukhuset plus varit inlagd så vi får avstå från auktionen denna gång. Vi sätter in en slant på 9LIV:s bankkonto i stället.
  Kramar och tassklappar igen!

  1. Mjau, 9Liv kommer att rädda fler kattliv med den hjälpen, det vet jag! Och hade det bara gått att rädda Tilda, så hade de gjort det, oavsett kostnad. Men nu var hennes skada alldeles för långt gången och det som skedde ledsamt nog nödvändigt. *sniff* Man måste ändå se det som en hjälp, även om man önskat liv för den tappra flickan! Vi som kan, vi fortsätter ju att hjälpa våra medkatter, eller hur?! Tack! NosPuss Wikki
   PS. Skönt att Frasse är kry igen!

 8. Lilla tappra mamma Tilda. Det är så sorgligt att när räddningen äntligen kom var det för sent för dig att få njuta. Skönt att dina ungar i alla fall kommer att få ett gott liv.

  Vi tänker väsiga-fräsiga tankar om den som är orsaken till Tildas och hennes ungars lidande. Den som en gång slängde ut en okastrerad hona att klara sig själv. När ska det gå upp för 2-beningar att man måste kastrera sina katter och att vi inte alls alltid klarar oss?!?!?!?

  Mamma ska fixa med internetbanken idag……….

 9. Lilla tappra mamma Tilda. Det är så sorgligt att när räddningen äntligen kom var det för sent för dig att få njuta. Skönt att dina ungar i alla fall kommer att få ett gott liv.

  Vi tänker väsiga-fräsiga tankar om den som är orsaken till Tildas och hennes ungars lidande. Den som en gång slängde ut en okastrerad hona att klara sig själv. När ska det gå upp för 2-beningar att man måste kastrera sina katter och att vi inte alls alltid klarar oss?!?!?!?

  Mamma ska fixa med internetbanken idag……….

 10. Lilla tappra mamma Tilda. Det är så sorgligt att när räddningen äntligen kom var det för sent för dig att få njuta. Skönt att dina ungar i alla fall kommer att få ett gott liv.

  Vi tänker väsiga-fräsiga tankar om den som är orsaken till Tildas och hennes ungars lidande. Den som en gång slängde ut en okastrerad hona att klara sig själv. När ska det gå upp för 2-beningar att man måste kastrera sina katter och att vi inte alls alltid klarar oss?!?!?!?

  Mamma ska fixa med internetbanken idag……….

 11. Lilla tappra mamma Tilda. Det är så sorgligt att när räddningen äntligen kom var det för sent för dig att få njuta. Skönt att dina ungar i alla fall kommer att få ett gott liv.

  Vi tänker väsiga-fräsiga tankar om den som är orsaken till Tildas och hennes ungars lidande. Den som en gång slängde ut en okastrerad hona att klara sig själv. När ska det gå upp för 2-beningar att man måste kastrera sina katter och att vi inte alls alltid klarar oss?!?!?!?

  Mamma ska fixa med internetbanken idag……….

 12. ? Vila i frid finaste Tilda! ?
  Ingen skall behöva lida som Du gjort! Tack för allt du gjort för Dina barn!
  ? Tack Pia för den sista tidens villkorslös kärlek! ?

 13. Lilla mamma Tilda… Tårarna rinner för dig och tankarna går till dig på din väg över Regnbågsbron till stället där den eviga friden och lyckan ska finnas… Tissa och Tassa önskar vi ett helt underbart och fantastiskt liv nu när hjälte-människor har funnit dem! Wikki, återigen såååå fantastikt skrivet! Vackert, stämningfullt och berörande i det fullaste! Vi och matte ser framemot den dagen då samlingen blir publicerad…! Tasskramar

  1. Mjausingen vad alla vill att jag ska tassa ihop en bok! Jag är nog ingen författare, mer en NosReporter?! Hm, jag får väl fundera på det… TassKram Wikki

 14. Lilla mamma Tilda… Tårarna rinner för dig och tankarna går till dig på din väg över Regnbågsbron till stället där den eviga friden och lyckan ska finnas… Tissa och Tassa önskar vi ett helt underbart och fantastiskt liv nu när hjälte-människor har funnit dem! Wikki, återigen såååå fantastikt skrivet! Vackert, stämningfullt och berörande i det fullaste! Vi och matte ser framemot den dagen då samlingen blir publicerad…! Tasskramar

  1. Mjausingen vad alla vill att jag ska tassa ihop en bok! Jag är nog ingen författare, mer en NosReporter?! Hm, jag får väl fundera på det… TassKram Wikki

 15. Lilla mamma Tilda… Tårarna rinner för dig och tankarna går till dig på din väg över Regnbågsbron till stället där den eviga friden och lyckan ska finnas… Tissa och Tassa önskar vi ett helt underbart och fantastiskt liv nu när hjälte-människor har funnit dem! Wikki, återigen såååå fantastikt skrivet! Vackert, stämningfullt och berörande i det fullaste! Vi och matte ser framemot den dagen då samlingen blir publicerad…! Tasskramar

  1. Mjausingen vad alla vill att jag ska tassa ihop en bok! Jag är nog ingen författare, mer en NosReporter?! Hm, jag får väl fundera på det… TassKram Wikki

 16. Lilla mamma Tilda… Tårarna rinner för dig och tankarna går till dig på din väg över Regnbågsbron till stället där den eviga friden och lyckan ska finnas… Tissa och Tassa önskar vi ett helt underbart och fantastiskt liv nu när hjälte-människor har funnit dem! Wikki, återigen såååå fantastikt skrivet! Vackert, stämningfullt och berörande i det fullaste! Vi och matte ser framemot den dagen då samlingen blir publicerad…! Tasskramar

  1. Mjausingen vad alla vill att jag ska tassa ihop en bok! Jag är nog ingen författare, mer en NosReporter?! Hm, jag får väl fundera på det… TassKram Wikki

 17. Pingback: szwalnie lódz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *