Hur ska jag bli rätt försäkrad?

frskra
Stora matte hade för några veckor sedan en spännande diskussion med vårt kattförsäkringsbolag, nämligen om hur försäkrar man en renommerad BloggKatt!??? Det var Agria som drabbades av hennes intensiva uppvaktning, där följande diskussion hölls:
 • Varför kan inte huskatter få högre livförsäkring än 1000 kronor?

 • Nej det är bara katter med registreringsnummer, dvs stambokförda raskatter som kan få teckna högre livbelopp.

 • Ja men den här katten är ½ raskatt. Plus att hon är ikon för en stor del av bloggkatterna här i landet!

 • Blogg… Eh…. Nej då kan du som mest försäkra katten för 1000 kronor.

 • Men vi har ju ett problem här i landet med just att huskatter undervärderas och får för låg status i samhället. Om man vill påverka sådant borde man ju få välja en högre klass. Man betalar ju premie därefter!

 • Ja det är ju en synpunkt vi kan ta till oss…

 • Just den här katten har cirka 15 000 läsare i månaden på sin blogg, hon har ju ett affischnamn och ett marknadsvärde som vida överstiger det normala.

 • Ja om du vill kan jag be vår produktansvarige att se om just din katt kan specialvärderas, men då måste jag ju få mer information?!

 • Men det måste väl ändå vara jag som kattägare som ska kunna välja vilket prisläge jag värderar min katt till? Även om det är en huskatt från ett katthem?! Jag kan ju välja sådan värdering om jag försäkrar en bil…

 • Men det finns ju inget som styrker att katten är värd mer än 1000 kronor? Vi går ju på om katten har stamtavla!

 • Det är väl inte rättvist, det finns ju katter med stamtavla som skänks bort gratis för att de inte har rätt meriter – hur sållar ni sånt då? Sänks deras livbelopp?

 • Eh nej sådant kollar ju inte vi. Men jag kan skriva ned det här och höra av mig till dig sedan!

 • Ja du har säkert inte många katter med meriten bloggkatt försäkrade hos er, men det här är faktiskt inget skämt, och jag vill att någon hos er återkopplar till oss i frågan!

 • Visst vi hör av oss på måndag eller tisdag! Trevlig helg!

Kan jag tillägga att damen på Agria aldrig återkom?! Det är något visst med försäkringsbolag, är det inte det?!!

frsk

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Hur ska jag bli rätt försäkrad?”

  1. Mjau, vill husses/mattes plånbok betala så ska väl det ändå styra? Säkert skulle då allmänt vi katter få det bättre!?? NosPuss Wikki

 1. Höjer min pekklo och säger fy skäms Agria – jag är också försäkrad där…
  Måste dock få säga att matte och jag inte kunde låta bli att skratta när vi läste din dråpliga dialog. Katten så bra du skriver!
  Tassklappar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *