Lyssna på reportage om Gotland Katthem

Nödrop från Gotlands Katthem hörs idag via Gotlands Radio: De får in bud om fler katter än de kan ta hand om, just nu är katthemmet fullt, men behöver hjälp från personer som kan bistå med att ta emot en katt! Kön in till katthemmet är på mer än 20 katter, men akuta fall som kattungar eller sjuka /skadade katter måste gå före, i synnerhet nu när vinterkylan biter till… Dessutom finns redan 100 katter i katthemmet, som behöver få egna hem.

wilmer

”Vi är på bristningsgränsen hela tiden!” säger Sofia Skans på katthemmet med darrande röst. Och jag förstår henne – helst vill man ju rädda ALLA katter som går ute och far illa nu. Katterna får köldskador på öron, tassar och svansar, plus sår i munnen när de slickar på is och snö för att få  i sig vatten. Årets yngre utefödda katter är de som drabbas värst, eftersom de inte har erfarenhet att klara en vinter.

Den 11 december håller katthemmet Öppet Hus i hopp om att några skall välja att ge den ultimata julklappen: Ett nytt eget permanent hem åt någon av de missar som finns där! Det går också att stödja dem med SMS-gåvor:
sms
Som vanligta jamar jag: Stöd ditt Lokala Katthem!

Och ni måste bara gå in på Gotlands katthems sida och läsa den underbara berättelsen om deras Mästerkatt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Lyssna på reportage om Gotland Katthem”

 1. Vi ska genast skänka en sms-gåva. Vet du förresten om kattsidorna på Facebook kan vara bra att ”annonsera” om hemlösa katter på? Vi har en kompis som undrar hur hon ska hjälpa två små ”sensommarkatter” som hennes gamla moster tagit hand om. Det var tre från början men en har fått ett hem nu. Mostern är gammal och har tyvärr varken ork eller råd att ha dem kvar…
  Vi har det bra vi, som har ett hem med snälla mattar och hussar i!
  Kramar och tassklappar

  1. Mjau, jag vet inte – jag är lite antiFacebook. Men det är ju inget fel att försöka?! Fråga annars det lokala katthemmet?! T ex på ”mitt” katthem i Örebro så är många jourhem tills katterna kan adopteras ut, och får hjälp med mat och sand under tiden och veterinär om det skulle behövas. Men välj ett katthem som inte tillämpar 3-månadersregeln! Har du bilder och beskrivning på missarna så kan jag visa dem! Men jag kan ju inte lova att det absolut garanterat betyder att någon nappar! NosPuss Wikki

 2. Tusen tack och jubeljam för hjälpen! Du har kanske rätt, Facebook kanske inte är tillräckligt seriöst.
  Ska tipsa om katthemmen och sen kanske vi kan visa dem på vår blogg – måste bara få ok för det först.
  Vi menade absolut inte att du skulle behöva göra något – du gör alldeles tillräckligt redan! Det var verkligen inte meningen att lägga detta på dig!
  Många kramar, buffar, tassar och klappar från oss!

  1. Det är inget besvär, Frasse! Men det är heller inga garantier – bara en hjälp med promotion! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *