De tända ljusens tid

animatedburningcandleclickonto1
Hur många ljus tänder du till minne, de närmaste veckorna?

Det är en väldig kommers på gravkransar, gravlyktor och minnesljus. En del människor åker tiotals och åter tiotals mil för att klara av det årliga besöket på kära anhörigas gravar. Och det är väl fint, tycker jag. På många sätt behöver vi dessa traditioner – för att minnas och hedra!

Du vet väl om att det finns många vackra djurkyrkogårdar runtom i vårt land? I Örebro har en fin sådan, en härlig skogskyrkogård som heter Franciskuslunden. Där bland de fridfullt susande träden har Örebro katthem en vilsam gravplats för alla de katthemskatter som av en eller annan anledning tassat över Bron till Katternas Himmel.

bl_tass2

Oavsett vilken kyrkogård du går till och tänder ljus eller lämnar en granriskrans, eller om du tänder ett ljus hemma i ditt fönster – låt oss tänka på och minnas alla de missar som nu funnit ro och trygghet i SkaparKattens Tassar, och känna tacksamhet över att de funnits och lämnat sina tassavtryck i våra hjärtan…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “De tända ljusens tid”

 1. Själv så tänder jag ljus vid speciella högtider som födelsedagar etc. Ibland tänder jag ljus då det inte är något ”särskilt” alls. Kanske händer att jag tänder nåt ljus på allhelgona, men då är det inte för att det är just den helgen. Firar inte kyrkliga högtider, men det utesluter ju inte att jag faktiskt KAN tända ljus då ändå 🙂

  1. Mjau, vi är nog inte så kyrkliga av oss heller – och det är fint att tända ett ljus till minne precis när som helst som man vill göra just det! Det viktigaste glömde jag dock och det var att säga till alla att göra sina ljus så katt- och barnsäkra som möjligt! TassKram Wikki

 2. igår satte matte en stor fin lykta på Bolzmanns grav…med ett tjockt ljus i, det ska f¨brinna där hela vintern säger hon. Jag träffade ju aldrig Bolzmann, han tassade över bron i juli. Matte älskade honom alldeles vansinnigt, så det är tur att hon har mig nu, Jag vet precis når hon behöver mig, om det så bara är att jag tassar upp på hennes dator och stryker med pälsen på henne!

  Om du går till adressen nedan så kan du se hur Bolzmann såg ut, vi e lika säger lillhusse!

  NosPuss
  Indra
  http://www.regnbagsbron.org/bolzmann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *