”Kål-öre-monstret” Pietro

Alla på katthemmet idag var oroliga – hur skulle kålöremonstret Pietro acceptera att bli stoppad i bur, körd till veterinären och där undersökt och pillad i sitt känsliga öra? Eftersom han tidigare med bestämdhet (=Klor och tänder a la grande!) visat när han INTE accepterat att hanteras hur som helst, så var spänningen elektricitetsframkallande!

Men när transporthjälpen BM hittade Pietro i sin favoritholk så höll hon bara buren framför och han gick in i den själv, frivilligt! Och han sa inte ett knyst på hela tiden utan uppförde sig ´”super-exemplariskt” hos veterinären trots att denne grävde runt i örat och tog bort all vax och Pietro sa inget eller ens rörde sig. Det ni!

pietro2

Nu fick Pietro till att börja med örondroppar och Fucitalmic-salva till ögonen, infektionen i dem kommer från örat och det måste bort innan något mer kan göras. Så det gäller att träna med godis och beröm och jobba med regelbunden örontvätt, för så fort det samlas vax kommer bakterierna och det blir nya infektioner. Utvägen är att operera bort kålörebiten, för att få bättre luftning, och katthemmet rådslår nu hur den saken ska lösas – om en regelbunden skötsel av örat räcker, så kanske Pietro kan ha kvar sitt charmiga kål-öra?

 Ett Väldigt Extra Stort Tack till alla
er kattvänner som bidragit till Pietros hjälp!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “”Kål-öre-monstret” Pietro”

  1. Jag har en kille här hemma med samma snygga look som Pietro. Med regelbunden skötsel och speciell örontvätt som motverkar svampinfektioner så har det fungerat utmärkt. Hoppas att Pietro har samma tur och slipper operation.

    ” Blomkålsöra är snyggt”

    1. Mjau, det ska jag framföra till Pietro! Ja det vore skönt att slippa operera – det är ändå en risk. Och visst är skrynkelöronen charmfaktorer! *spinner* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *