Linköpingsmissen kom till rätta!

Kissen som polisen ”tappade bort” eller ”råkade släppa ut” har i alla fall lyckligt hittats och nu faktiskt återbördats till sin familj!

Katten, som jag berättat om tidigare, hade hittats av en djurvän och lämnats hos polisen med löfte om att de skulle köra den till djurhemmet om ingen ägare hörde av sig. Annelie Daging, ordförande i Linköpings Djurskyddsförening, beättar i Corren följande:

På sen eftermiddag då ingen katt kommit till oss i ­Slaka så ringde jag polisen för att ta reda på vad som hänt. Efter att ha blivit kopplad till olika avdelningar så fick jag beskedet att någon katt inte längre fanns hos polisen?

Efter ytterligare telefonsamtal till polisen får jag veta att katten hade smitit ut när man skulle undersöka om den var märkt. Ingen märkning upptäcktes och vid undersökningen blev katten aggressiv och lyckades smita.

Då till nästa fråga, var är den vilsna katten nu? Jag kontaktar ägaren som skulle hämtat sin katt hos polisen och då får jag höra följande: Katten har sprungit  runt omkring US och sedan följt med några personer hem till dörren. Dessa personer har i sin tur letat annonser i Corren och lyckats få kontakt med ägaren som nu inom kort ­skulle ­hämta hem sin katt.

Äntligen ett lyckligt slut på en lite konstig katthistoria. Till saken hör att katten trots allt var ID-märkt (som alla katter ska vara) och ­den är mycket social och trevlig. För att ändå ge polisen lite beröm så måste jag ­tillägga att för det mesta så gör dom ett mycket bra arbete med upphittade och ­omhändertagna djur. Det är bara så att det beror på vem man får kontakt med hos polisen och hur den personen prioriterar djurärenden.

polisbil_

Hm, jag tycker i alla fall den där sista meningen är lite överslätande i onödan? Nog ska väl polisen ha en rutin för och likvärdig hantering av alla slags fall, oavsett vilken handläggare som tar emot det? Man ska inte vifta bort något för att det ”bara är en katt”!? *suck*

Fast bäst av allt är att veta att katten är hemma igen efter en månad på rymmen!

Här ser vi lyckan med att ha ID-märkt sin katt, för när rymlingen, som var en soicial och kelen katt egentligen, hittades

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *