Hjärnsläpp hos polisen?

Jag läser en insändare i dagens Corren och undrar frustrerad:

 • Om polisen i Linköping brukar behandla sitt ansvar så här nonchalant över lag?

 • Om det är polisiär kutym att lova saker och sedan sopa sitt åtagande under mattan?

 • Om övrig regelmässig polishantering av denna personal görs med samma nonchalans och brist på känsla för rätt/fel?

 • Vad mer ”låtsas” man göra? Sköter man sitt jobb verkligen?

 • Vilka mer slags hänsyn brister?

Eva Eklund skriver besviket:

polismarke1

En stor riskvast vill jag ge till Polisen i Linköping som bara släppte ut den katt som vi lämnade upp till vakthavande befäl en söndag i september. Katten hade kommit in i vår trädgård på förmiddagen och vi såg genast att allt inte stod rätt till. Den hade ett strasshalsband som den även lyckats kränga in vänster framben i, vilket hade orsakat ett stort sår under frambenet.

Katten kom genast då vi lockade på den och var mycket foglig och samarbetsvillig då vi lyckades avlägsna halsbandet bland alla blodiga tovor. Den lät oss också klippa bort tovor och göra rent såret. Vi plockade bort cirka 30 fästingar och gav den magra katten lite mat. Kontakt togs med Slaka djurhem samt med polisen eftersom den enda lediga platsen på djurhemmet var den som polisen hade för tillvaratagna djur.

Det beslutades att vi skulle lämna upp katten till vakthavande befäl för vidaretransport till Djurhemmet, vilket också gjordes kl 13. Polisen erbjöds låna den kattbur som vi lämnade katten i, vilket avböjdes. Vi lämnade också vårt visitkort.

På djurhemmet hade man under tiden lyckats hitta ägaren som blev överlycklig. Katten hade varit försvunnen sen 1 augusti och flera annonser hade satts in. Men någon katt lämnades aldrig in till Slaka djurhem. Polisen hade bara släppt ut katten, nu svårare att identifiera eftersom den inte hade sitt strasshalsband på sig.

Hur kan man bara vara så grym att man bara släpper ut en skadad, mager katt utan vidare? Har via mejl försökt få kontakt med polisen för en förklaring men förgäves.

Eva är ledsen. Jag också. Och ägarna till den lilla katten, vad ska de tycka? Var släpptes den ut? I ny främmande miljö? Eller var finns den nu? Och hur ska den stackaren må!!??

Skäms, Linköpingspolisen! Sjufalt skäms!

Så här fint kunde Slaka djurhem ha tagit emot missen, plus hjälpt den till sin rätta ägare, om de bara fått chansen:
katthusbur

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Hjärnsläpp hos polisen?”

 1. Usch och fy! Vad arg man blir!!! Förstår inte hur polisen kunde göra så! :'( och Djurhemmet som hade kämpat så och hittat ägaren!

  Jag hoppas så att katten hittas snart och kommer till rätta… Blir så förbaskat arg…

  1. Mjau kissens sår måste ju ses till också?! *suck* Håll tassarna att misse kommer till rätta! NosPuss Wikki

 2. Man blir naturligtvis fruktansvärt besviken av att läsa om detta. Om polisen inte hade möjlighet att just då skjutsa kissen till djurhemmet, fanns det säkert andra som kunnat ställa upp med denna tjänst. Som jag uppfattar det togs ”omvägen” via polisen eftersom det var deras plats på djurhemmet som kissen skulle få. Vet inte om det är nonchalans eller rent ut sagt dumhet som ligger bakom, men en uppryckning vore på sin plats. Måtte kissen komma tillrätta! Kurr och burr.

  1. Mjau, man vill verkligen ”ställa polisen mot väggen”! Och fräsa lite allvar med dem! NosPuss Wikki

 3. Ja, att det var i Östergötland, det ante mig kan jag säga. Det är riktigt dåligt! Pisk skulle de ha, dumskallar!

  MORR!

  /M

 4. Jag måste tyvärr påpeka att det finns en uppenbar risk att katten avlivats av polisen och att historien om att den skulle släppts lös är en ren och skär lögn.

  Det finns absolut ingen logik i att polisen med vett och vilje skulle släppt ut en omhändertagen kisse. Att däremot avliva den skulle ur deras perspektiv innebära en hemlös katt mindre på gatan och inga besvär med att transportera den till djurhemmet.

  Jag rekommenderar att kattfolket i Linköping ligger på myndigheterna i den här frågan och också att Östgötacorren uppmärksammas på alla aspekter.

  Bara det faktum att polisen säger sig ha släppt ut en omhändertagen katt torde innebära medgivande av tjänstefel och har klart nyhetsvärde. Om det sedan kan bevisas att de avlivat katten så stannar troligen inte den massmediala uppmärksamheten i Östergötland – då får de bereda sig på att riksmedia knackar på.

  Jag befarar således det värsta men till att börja med bör polisen pressas på vem som ansvarar för att katten släppts ut och vilken anledning vederbörande hade att göra det.

  Och eftersom det så vitt jag kan se inte finns någon rim och reson till varför katten medvetet skulle släppts lös så gissar jag att polisen kommer att ändra sin historia och påstå att katten lyckats rymma själv.

  1. Av hela mitt hjärta hoppas jag att du INTE har rätt. Men misstanken gror och gror och gror… Och det är ännu ett exempel på hur kattens värde förringas till obefintlighet. Jag hoppas att någon klok Linköpingsbo kan ruska lite på bikupan hos polisen och ställa dessa kloka frågor och flera…
   TassKram Wikki

  1. Mjau det hoppas jag med – var kan de ha ”släppt ut” den? Mitt utanför polisstationen? *suck* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *