Katt Aid – artister för katter

catincd
Jag drömde en kattdröm i natt och vaknade med den här idén mellan mina lurviga tofsprydda öron:

Tänk om vi kunde skramla ihop ett dussin kända svenska artister, som ställde upp på att skapa varsin katttlåt, sjunga in dem, producera en skiva och sälja till förmån för hemlösa katter? En KattAID-skiva???

Å jag skulle se det framför mig:
Spår 1: Ulf Lundell sjunger ”Den vilda katten kommer hem”
Spår 2: Melissa Horn sjunger ”Trygga tassars famn är din”
Spår 3: Larz-Kristerz sjunger ”Cool Kitten Rock”
Spår 4: Håkan Hellström sjunger ”Svart katt, ensam katt”
Spår 5: Lili & Sussie sjunger ”Gröna ögon blinkar sakta”
Spår 6: Py Bäckman sjunger ”Längtan spinner väv där hemlösa går”
Spår 7: Lotta Engberg sjunger ”Päls med äkta katt uti”
Spår 8: James Hollingworth sjunger ”Katterna protesterar”
Spår 9: Adolphson & Falk sjunger ”Kattrymd”
Spår 10: Lill-Babs sjunger ”En tuff katt med ärrad nos”
Spår 11: …

Oj, hur ska man förverkliga en sådan dröm???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Katt Aid – artister för katter”

    1. Mjau, den som känner någon artist kan ju tipsa om den här idén?! Jag kan ta Stora matte till hjälp att skriva sångtexter… NosPuss Wikki

  1. Hej, Wikki!

    Vi har nu vidarebefordrat din fankattiska idé om en CD till Lili & Sussie, och hoppas att de nappar på den! Det kan hända att de mejlar dig – vi la till din mejladress efter vår egen så att de verkligen får tag i oss och länkade till det här inlägget så att de kan läsa mer om din dröm. Du skall se att vi kan ordna det här – det finns fler artister att kontakta, men vi tyckte detta var en bra början eftersom vi vet att Lili och Sussie är engagerade i djurfrågor!

    Nosbuffar från Imma och de andra klosterkatterna, samt kramar från mattarna.

  2. Faktiskt… sååå omöjlig är nog inte idén. Grejen är väl bara den att den typen av engagemang inte är helt känt även om det finns. T ex så var ju den utåt lite hårdföre och brutale gamle raggarfarbrorn Eddie Meduza en mycket stor kattvän som vad jag förstått tog hand om hemlösa katter på sin gård i mörkaste Småland. Uppenbart var nog raggarimagen just en image bara ;-). Även Björn Afzelius var en mycket stor kattvän. Så dessa herrar hade säkert ställt upp på en sån här skiva om du nu hade levt. Kanske man kan kontakta folk som har hand om deras material om något outgivet som finns i gömmorna för en sån här skiva?

    Av artisterna på din drömskiva kan väl sägas att Lundell åtminstone har varit kattägare (han skulle ju faktiskt kunna bidra med sin låt ”Katt i fönstret” ;-)). Lili & Sussie och James Hollingworth ställer alldeles säkert upp. Vi får fundera lite mer men så här spontant just nu så kommer jag på att även Peps Persson är en riktig kattvän också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *