Wikkis Äppelpaj – lika god!

Om ni provade Stora mattes äppelpaj i mitt inlägg för några dagar sedan, så kommer här en pajvariant som är minst lika enkel att göra och lika god: Knäckiga-lock-pajen! Den påbörjas likadant – skiva ned äppelbitarna i en ugnssäker form, ringla över med mörk honung och förgrädda 10 minuter på mittenfalsen i 225 graders ugn.
imgb72b
Blanda under tiden 2½ dl vetemjöl och 2½ dl strösocker i en bunke.
imgb73b
Ta ut formen med de halvgräddade äppelbitarna, och bred mjöl/sockerblandningen över, skaka formen lätt och jämna till med en osthyvel.
imgb74b
Ta fram kylskåpskallt smör och hyvla i skivor som läggs ovanpå mjöl/sockerblandningen** så att det täcker. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
imgbb
Det blir en väldigt söt knäckig paj! Låt den svalna en stund till ljummen och servera med vaniljglass till. Supermumsigt, jag lovar!!!

**Mjöl/sockerblandning som blir över kan du spara i en fin burk och använda nästa gång det ska bakas paj!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Wikkis Äppelpaj – lika god!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *