Gammelkatt Mjurre klättrar

imgb70
…med förtjusning i pilträdet. Men sedan när han ska ned igen…
imgb71
…så lägger han i backen och backar – baklänges! – nedför stammen! Brukar du också göra så?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Gammelkatt Mjurre klättrar”

 1. Hej!
  Ja vi brukar backa ner med!
  Husse bevittnade det för en tid sedan då grannens skällisar skrämt upp Måns i ett träd.
  När grenarna tog slut, backade Måns der det sista! 🙂

  1. Mjau, precis så gjorde Mjurre också! Det såg ut som han föll sista biten men det var istället ett precisionshopp och han landade med flit rakt på Ville! *fniss* TassKram Wikki

  1. ”Mjäää” säger Mjurre stolt när han ser sig själv på bild. Han kan inte jama så bra nämligen. TassKram Wikki

 2. Mja! Så gör jag med! Sedan hoppar jag när det bara är en liten bit kvar till marken. Matte har skaffat ett flexikoppel på 8 meter så jag hoppar och skuttar lite som jag vill nu. 🙂

  Det finns massor av pilträd här i Piteå och man får perfekt grepp med klorna i barken på dem!

  1. Mjau, jag går också ut med rullkoppel och mitt är 5 meter. Men jag får ALDRIG klättra högre i träd när jag har sele och koppel än att matte når mig (ca 2 m högt) OM jag skulle trassla in mig. Det vore ju katastrof om t ex kopplet fastande högre upp så man blev hängande och matte inte nådde… Men på Landet får jag vara fri katt utan koppel och klättra i Mjurres pilträd så högt jag vill! TassKram Wikki

 3. Sixten har jag aldrig sett klättra i träd, han föredrar att hålla sig på marken. Puma älskade att klättra i eken utanför Matte´s lilla stuga men den är tyvärr nerhuggen sen en tid tillbaks nu. Puma var inte så smart när han skulle ner han gick framåt och fick nästan springa ner för stammen då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *