Tappar ni också orken ibland?

Jag läste igår kväll i LT om katten som övergavs i söndags utanför Animalen i Moraberg och sedan togs vidare till Södertälje katthem:

tagan
…och en del av texten i artikeln har ekat i mitt huvud hela natten:

Liksom andra övergivna kissemissar måste katten avlivas om ingen vill ta hand om den. Liksom andra övergivna kissemissar måste katten avlivas om ingen vill ta hand om den. Liksom andra övergivna kissemissar måste katten avlivas om ingen vill ta hand om den. Liksom andra övergivna kissemissar måste katten avlivas om ingen vill ta hand om den. Liksom andra övergivna kissemissar måste katten avlivas om ingen vill ta hand om den….

Mina ögon är alldeles rödkantade idag. Hur kan man tänka så på en veterinärklinik och så brukar det väl inter resoneras på Södertälje katthem? Att avlivning är det primära alternativet???

Jag blir så uppgiven. Varför säger inte katthemmet ”Missen får stanna hos oss tills vi hittar ett hem!”??? (Eller har tidningen vinklat på sitt sätt?) och artikelkommentarerna gör mig så trött, en reagerar som jag: ”So all you do is kill them. You don’t even give them a chance.”

*tårar på tassen* – Orkar bara inte skriva mer just nu…

 UPPDATERING: Katthemmet har i alla fall lyckats ordna ett jourhem tills vidare och det är jag så glad för! Hoppas det kan dyka upp människor som vill ta hand om missen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Tappar ni också orken ibland?”

 1. Nä, hur kan man bara tänka så. Alla levande varelser har rätt till ett liv om de så är katter eller ngt annat. Om Matte skötte ett katthem så skulle hon se till att alla fick en rättvis chans och bara de som var i så dåligt skick att döden skulle vara en frälsning skulle få gå avlivningens väg. Så ska det ju vara i ett riktigt humant, empatiskt samhälle.

  1. Mjau men jag har ändå hört att Söderttälje brukar ha tålamod och verkligen jobba på att varje katt ska få en chans. Undrar om det var tidningen som skrev konstigt? *suckar*
   TassKram Wikki

 2. *Gråter* & ? värker/Håller tassar för lille kissen

  Psst..Ibland blir det föör mycké & eftersom min dumma kropp mår som den gör så…
  Blir tassarna trötta /Jam & Kraaaam

  1. Mjau Annmi, jag önskar att det alltid fanns BARA solsken – men å andra sidan, om vi inte hade regnväder ibland – så skulle vi inte förstå att uppskatta solkatter! *blink*
   TassKram Wikki

 3. Om veterinärkliniker och katthem berättade öppet i tidningen att dumpade katter omhändertas och får nya hem skulle de snabbt dränkas i ”dumpade” katter. Vi på Stockholms Katthem gjorde det misstageti ett tv-inslag en gång och det kan jag berätta att den missen gör vi aldrig om. Officiellt dumpas det aldrig katter hos oss.

  Vad jag känner till så brukar inte Södertälje katthem avliva katter, så jag tror att det fanns em medveten baktanke med att säga som man gjorde till journalisten.

  1. Mjau, det var nog så att reportern lade mer vikt vid denna kommentar än mycket annat som också blev sagt – det är medias rätt att sovra fakta som kan röra till det ibland. Suck mitt katthem har tyvärr också fått sin beskärda del av dumpade katter. Råkar man då ha bottnat kattburen katten dumpats i med tidningar där man har sin adress, så…. NosPuss Wikki

 4. Kära Wiki. Här finns ett litet missförstånd om hur det hela ligger till. Katten togs om hand av Animalen som i sin tur kontaktade Södertälje Katthem. Som tyvärr alla katthem har även vi fullt till bristningsgränsen. Vi kunde därför inte ta in katten utan måste leta efter ett jourhem. I och med att vi inte tagit in katten är den, i juridisk mening, inte vår. Animalen har inte möjlighet att ha katten nån längre tid utan sa i LT att om inget jourhem hittas eller nån som vill ta hand om katten hör av sig, måste den avlivas. Det är alltså inget Södertälje Katthem sagt så. Vi satte istället igång att leta efter en lösning, vilket inte varit lätt, men jag kan berätta att vi igår kväll var och hämtade honom på Animalen. Han är därmed Södertälje Katthems ansvar och vi avlivar inga katter om de inte är sjuka. Jag kan också berätta att det är en väldigt charmig kille och jag hoppas vi snart hittar en bra, varaktigt hem åt honom.

  1. Hurra vad glad jag blir! Och jag visste väl att jag kunde lita på er! *svansdans* Tack snälla för denna personliga underrättelse, mycket uppskattat! Hoppas det kommer nya fina foton på honom och han får ett namn på er hemsida snart?! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *