Hela vägen från Ryssland…

babu

En av Landet-katterna heter Semlan och kommer från Ryssland. Hon är inte sibirier utan en vanlig huskatt, men hennes familj som flyttade till Sverige älskade sin katt så mycket att hon fick följa med på resan. På krokiga vägar hamnade Semlan sedan hos matte och Stora matte på Landet för mer än 15 år sedan.

babu1

Katten på bilderna här har gjort samma fantastiska resa, från Ryssland till Mellangatan i Timrå. Det var där hon hittades, mager och ganska svulten i tisdags av en hjärtevarm tjej som tog henne hem till sig och började söka kattens ägare, berättar Sundvalls Tidning. Det var bara det att kattens chipmärkning var rysk – och inte gick att spåra.

Missen döptes till Baboshka och bedömdes vara ganska till åren samt ha några juvertumörer. Hon togs till Sundsvalls Djurhem och fick bo hos en medarbetare där.

Och nu kommer vi till det som gör mig ROSENRASANDE!!!!!!!! Djurhemmet säger: Om inte kattens ägare hittas inom tolv dagar så hamnar hon i Djurhemmets ägo. Då väntar veterinärundersökning för att se om Baboshka är tillräckligt frisk för att placeras i en familj eller om hon ska avlivas. Men det kan bli svårt att placera ut henne, det är tyvärr inte så många som vill ha en äldre innekatt med juvertumörer.” Med andra ord, Djurhemmet, var fullt inställda på att avliva den gamla katten utan större engagemang?!

babu2

Som tur är, så läste kattens ursprungliga – ja så klart ryska! – matte tidningen ST, som berättar också denna solskenshistoria när den 16-åriga missen Bushka, som varit på rymmen i mer än en månad, igår kunde återförenas med sin familj.

Men så blir jag så där besviken igen, citat: ”Vi är jätteglada att vi lyckades hitta ägaren, hade vi inte hittat ägaren hade vi sannolikt varit tvungna att avliva henne.” sade Eva Björkman, Djurhemmet.

”Vi”? Det var nog med tidningens förtjänst, faktiskt. Och avliva? Kunde man inte ens försöka ge en sådan här gammal grå och berest eminens ett värdigt liv den tid som eventuellt återstått, även om inte ägare hittats? Semlan (På ryska så klart) och jag fräser i korus åt det senare!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Hela vägen från Ryssland…”

  1. Vi fräser och slår med tassarna för ett sån’t ’katthem’!! Gamla, sjuka katter kan väl få pensioneras hos någon vänlig människa? Så gör man på det katthem där vi kommer ifrån och det är vi glada för. (Mamma säger att annars hade hon inte velat hjälpa dem som volontär.)

  2. Vi på Södertälje Katthem fräser också. Vi har haft ett antal katter som varit till åren som vi hittat jättefina hem åt. T o m en till åren kommen kisse med vad vi skulle kalla ”klumpfot” fick ett kanonhem. Det är inte så lätt att skaffa hem åt nån katt nu, men nog är det värt ett försök. Katten verkade ju inte lida. Vad hette djurhemmet?

  3. Men hur kom katten från Ryssland hit???? Denna tjat om avlivning, helt otroligt vilken dum lösning som många använder sig av!

    Tänk om!

    NosPuss Sven och Signe

    1. Missens matte hade flyttat till Sverige för 4-5 år sedan och haft sin kisse med sig. Och de bodde i närheten av där missen hittades. *spinner* Skönt att veta att de är tillsammans igen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *