Underbara Klosterkatter!

I onsdags åkte matte, Stora matte och husse för att hälsa på vännerna Klosterkatterna i Otterbäcken. Eftersom jag varit ute på krigsstigen fick jag stanna hemma och slicka mina sår och vila – men här kommer en liten rapport i alla fall!

kl
I Klosterkatternas gemenskap ingår sju katter och två människor… Människorna som katterna äger heter Carina och Birgitta, ett par kattsjälar i tvåbent skepnad. Och på SkaparKattens uppdrag i mer än ett avseende öppnar de både hjärta och hem för dem som Hans Tass leder dit…

Regerar över hushållet gör rexen abbemissan Imma (Som av hänsyn inte besvärades med en massa fotograferande, hon är en skör liten dam) och till sin hjälp har hon säkerhetsrexen Conny (Ovan, han gillade att posera på bild så han ska få ett eget inlägg senare med fler fina bilder). Där bor också skyggisarna Assar och Sixten, som också lämnades ostörda – de behöver fortfarande få erövra sina trygga områden i huset utan att visas upp för främmande.

kl1
kl2

Desto gladare att visa upp sig var Majsan och Jenny! De såg till att få dessto mer uppmärksamhet och personifierar verkligen epitetet ”Lyckliga katter!”, sånt som man blir glad av. Med säkerhet känner man att dit kommer Assar och Sixten också att komma en vacker dag, i den kärlek som detta hem ger dem. Den sjunde katten då, undrar ni?

kl3
Jo, det är Ängelbrekt, den lilla änglakatten, som står i Klosterkapellets fönster och vakar över katter och människor… På hans ena vinge sitter en liten specialantenn som gör att han har direktkontakt med SkaparKatten. Det ni! Om det är någon som vet sitt uppdrag, så är det han!

Tack för en underbar dag hos er, säger matte, husse och Stora matte! Och håller med det som matte Carina skriver på Klosterkatternas blogg: ”Det är som om kattmänniskor tillhör samma andliga familj, eller hur jag skall uttrycka det. Som om vi hör ihop med osynliga band och genast känner igen varandra när vi möts…” Mjau, katters magi är outgrundlig – men den öppnar all världens dörrar, portar och grindar, och förenar människors hjärtan. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Underbara Klosterkatter!”

 1. Åh vilken underbar bild på Majsan(?) på klätterställningen. Syns att de är lyckliga tassar som bor i det huset med vackera tät glänsande pälsar!

  Krya på dig Wikki. Inte bråka med dummisar i fortsättnigen oki?!

  1. Mjau jag lovar att inte bråka. Men man måste väl få försvara sig om det behövs?
   NosPuss Wikki

 2. Wikki låter som en underbar dag! Så sant att katter skaffar vänner för livet och förenar två-benta med!

  NosPuss från oss! Sven och Signe

  P.S. Tråkig regn hos oss idag : (

  1. Mjau det är sant – önskar att man kunde få träffa ALLA kattvänner! Vilket jamande det skulle bli?! TassKram Wikki

  1. Mjau det var en fanTASStisk dag – för mina människor. Själv mådde jag bäst av att vila hemma och slicka mina sår!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *