Djur i heta bilar…

Så här års har Stora matte en rejäl hammare i väskan och går runt på ICAs parkering och krossar bilrutor. Det är hennes nya hobby. Fast djurägarna får en chans först – de blir uppropade i ICAs högtalare. Är de inte på plats inom tio minuter rings polisen, kan polisen inte komma genast så… PANG!!!

hejbilagare
…och så får de det här kortet och en anmodan att komma till polisen och hämta ut sitt räddade djur – om det överlevt. Stora matte är en krigare. Ibland. En snäll.

Här finns bra INFO vad du kan göra!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Djur i heta bilar…”

  1. Här kan man läsa mer om sånt, vilken rätt man har och hur man kan agera… http://www.hittadjur.se/index.php?page=dbcontent&contentId=cartemp – man kan ju INTE, om man ser något sånt som en värmechockad hund i en bil, bara gå därifrån… Fast att ringa polisen är en bra början!
   NosPuss Wikki
   PS Stora matte är i grund och botten väldigt snäll. Utom när djur far illa. Då blir hon Frankensteins Moster, säger hon.

 1. Förstår mig inte på djurägare som utsätter sina djur för den risken. Smart idé att ha en hammare med sig 🙂

  1. Mjau, det finna alltid tillfällen då en skarp hammare är bra att ha, eller en ”glasdubb”, ett lite mindre huggverktyg som lätt punkterar även en kraftig bilruta. Man vet aldrig när de behövs! NosPuss Wikki

 2. Wikki tack för att du påminner alla! När vi läste om hunden som dog i lördags efter 4 timmar i bil och även just den tabellen i dagens GP tänkte vi på att det här är nåt för våran Wikki att skriva om! TACK!

  Vi håller utkik på stora parkeringar!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, jag tror inte att Stora matte bryr sig så mycket om att vara hjälte. För det mesta har djurägaren eller polisen kommit och ordnat saken. Men vi kan alla vara lite vardagshjältar genom att hålla ögonen öppna! NosPuss Wikki

 3. Är det OK att kopiera lappen? Stora Mattes idé är helt fantastisk. Hammare har jag *fniss*, får jag kopiera texten så kommer jag att börja patrullera den stora p-platsen vid våran affär redan imorgon.

  1. Självklart är lappen till för att kopieras och användas! Den kan rädda liv! Sprid den!
   NosPuss Wikki
   PS. Och heders att du frågade om det! Tasshonnör!

 4. Jättebra gjort av Stora matte! Först ger man förstås djurägaren en chans att åtgärda. Men om den inte lyssnar måste man ju hjälpa det stackars instängda husdjuret.

  Kurr och burr.

  1. Mjau men den här sommaren har redan skördat flera hundars liv pga obetänksamma människor. *suck* Så en hammare och en handlingskraft behövs ibland. Men ofta undrar jag var folk är INNAN det är för sent…
   TassKram Wikki

 5. Kramar till storamatte. Hoppas att hon räknar hur många rutor hon krossat så vi får höra detta i höst..
  Hon är allt en stor djurvän men oxå människovän
  det vet vi.
  Nospusssr till dig o nova och landetkatterna
  och kram till Miriam o husse med.
  Nalle o Lasse

 6. Kolla in min blogg om djur i bil – sno gärna bilden! Vi har kopierat den och satt en plastad hos veterinären.. Ruskigt!
  Kram Jam o Spinn

  1. HI hi vi har också taptserat allt möjligt kul hos veterinären… Hon gillar att ha oss som patienter, det dyker alltid upp nåt spännande! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *