Kattastiska katt-quiltar

Mjau, jag önskar jag hade tid, plats, tyg och resurser att sätta mig ned och quilta ett Wikki-täcke! Jag har hittat så snygga mönster, och det borde ju gå att designa om till mig?
pillow_kitty
Om det går att sy ihop en ”Pillow Kitty” så kan det göras en ”Wikki” det är jag helt säker på! Den fascinerande sajten CatsWhoQuilt (www.catswhoquilt.com) har sysselsatt mig i en hel vecka, och där hittar jag hela tiden magiska kattverk som borde passa den trave tygbitar som jag spanat in i Stora mattes skåp. Frågan är bara när jag ska kunna lägga tassarna på dem! Mönstret jag vill ha heter ”Sawtooth Cat” – dilemmat är bara att det nog INTE är något för en nybörjare?
sawtooth_cat_janet_miller

Så jag borde kanske börja med att beställa boken ”Cats Who Quilt” ?

title

Bara att läsa utdraget ur ett av kapitlen försätter mig i salighet:

Suzy, the Cat Angel & Feather Toys of Heaven

Jean Hollack claims that she doesn’t have a cat–not anymore. But sometimes when she is quilting late at night, after everyone else in the house is asleep, she catches, in a corner of her eye, a glimmer of a cat tail waving in a shadow of her sewing room. Or she hears the click of toenails padding over the wooden floor, stepping toward her. Sometimes she even thinks she hears a soft meow, but she knows she is mistaken, because Jean doesn’t have a cat, not anymore.

suzycat

When Jean’s cat Suzy was alive the tiny cat would perch like a guardian angel behind her shoulder, on the back of the couch. Or Suzy would lay across the couch back, with one delicate paw touching Jean’s shoulder as she stitched. Sometimes Jean thinks the cat is still sitting there, a long velvet, patchy-colored paw stretched out, touching her shoulder.

Jean has recently completed a quilt which confirms this belief. A crazy quilt, like the ones Suzy especially liked to lie on because she liked the feel of the different patched velvets and cool silks against her thinly furred belly, like the ones who’s dark uneven fabrics resembled Suzy’s mottled-colored fur, it is striated with feather stitches. Wild, flamboyant feather stitches pluming and curling everywhere in many different colors.

She calls it Feather Toys of Heaven. She thinks it is Suzy’s way of telling her that heaven is full of feather toys that wave and dance for playful cat spirits like her to bat at. And she is right.

SkaparKatten och jag vet precis hur det känns… 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Kattastiska katt-quiltar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *