Nya ”sopkatter” – 3 kattungar i komposten…

nyf

Bara rubriken räcker för att ge mig rysningar. Några barn lekte intill den här komposthögen, och hörde kattpipen från plastkassen:

nyfdd
”Jag fattar inte hur någon kan göra så här. Det är för jävligt. Pojken som öppnade påsen sade att den var igenknuten.” berättar Malin som tog hand om kattungarna. Hon matade dem med kattmjölkersättning en gång i timmen hela natten för att de skulle klara sig, och fick inte mycket sömn.

Ett försök gjordes att lägga kattungarna hos en bekants kattmamma som hade nio veckor gamla egna ungar, men hon tog inte emot dem.

Som väl är, efter att Hallands Nyheter skrivit om katterna i måndags, så fick Malin igår hjälp hos en annan kattmamma som glatt och villigt tagit emot de tre ”sopkatterna” bland sina egna tre ungar. ”Hon tog till sig dem direkt och börja tvätta dem och mata dem!” skriver adoptivmammans matte Maddan i en glad kommentar till tidningsartikeln.

Det hela är polisanmält och misstankarna att det är någon i grannskapet som gjort detta är stora. I ett närliggande soprum hittades nämligen en fläckad kattkorg som ungarna troligen fötts i, vilket gör att det borde bli ganska enkelt för polisen att kontrollera var det bor någon med en lakterande hona!

Stora kattguldstjärnor vill jag däremot skicka till Malin och Maddan!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Nya ”sopkatter” – 3 kattungar i komposten…”

 1. Vilka underbara underbara människor som hjälpe till och vilken duktig kattmamma! Vilken tur de små liven hade! Wikki vilken ryslig historia med förhoppningsvis bra slut för de små fluffiga bollarna!

  Vi vill önska er en underbar midsommar : ) Matte kommer vara bortrest och vi är hemma själva med tillsyn, men vi kan inte datorn!

  TassKramar från Sven och Signe

  1. Mjau, de hade trots allt tur och var tillräckligt stora att klara stunden i plastpåsen, hoppas jag. Ibland kan det komma komplikationer som lunginflammation och magproblem efter en sådan här chockupplevelse, så jag hoppas att SkaparKatten håller sin tass över dem så att allt går väl!
   ? TassKram Wikki

 2. ????????? Vem kan göra så *nyft frääääs morr snyft*?!!!! Så förfärliiiiigt! Vilken en tur att den lille pojken var just där och lekte, och är då troligtvis uppfostrad att värna om våra fina söta små katter! Vi skickar våra varmaste tankar till dessa små liv och önskar dem ett riktigt gott och lyckligt liv i fortsättningen!!! Ja, kram till de där snälla människorna Malin och Madde också, fiiina människor de där =^:^=!

  Buffar

  1. Mjau, det är tur att det finns barn som vet att göra det rätta också och ta kattungarna till någon som kunde hjälpa till! *spinner*
   ? TassKram Wikki

  1. Hoppas det går att hitta hem till de tre små sedan med hjälp av tidningen också? ? NosPuss Wikki

 3. ”morr och fräs” och #”&%¤/8 vad arga och ledsna vi blir. Vi förstår inte att man kan göra så. Tur att barnen hittade dem och att de fick hjälp. Vi håller tassarna för att det går bra och hoppas att polisen hittar den dumma människan fort. Nosbuff

  1. Mjau, det hoppas jag också: Att det går bra för små-missarna och att den skyldiga får göra bot och bättring! Samt kastrera sin honkatt!
   ? NosPuss Wikki

 4. Fy och fräs åt kattägaren som beter sig så! Vi håller våra tassar för de små kattungarna och önskar innerligt att de klarar sig. Nog måste det finnas ett bättre hem för dem, än det där de behandlades som en soppåse? Ett mjukt kurr åt alla de inblandade människorna, som tillsammans lyckades hitta och rädda de små liven. Kurr och burr.

 5. Jag ryser vid tanken att det verkar vanligare än man trott! Vad är det för människor som gör på det sättet!? Jag trodde att då jag hittade Slumpen med syskon så var det en ovanlig händelse.. nu kan jag inte sluta tänka på hur många liknande fall som missas och hur många som dör en kvalfull död i en påse! Man blir galnare än man är! SNYFT!
  På tisdag ska lilla Slumpen kastreras:) Sen vet man att han i alla fall inte orsakar en massa kattungar ingen vill ha. Varför man inte kastrerar sina honor om man inte vill ha ungar , det fattar jag inte!
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau, det är så sorgligt! *suck* Skulle vilja dra en plastpåse över huvudet på dem som gör sådant, men inser att då skulle ju JAG vara GRYM och det vill jag inte – så de ska slippa. Men man önskar att något gav dem ett straff?? Vad bra att Slumpen ska bli ”fixad”, det är klokt! Tänk så bra han fått det! ? ? ? ? ? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *