Morr för att bli badad!

Äntligen på landet, men usch vilken resa…  

När vi äntligen kom av tåget var jag så åksjuk, och grät inifrån transportkorgen ”Matte, min mage gör ont, släpp ut mig!” – men matte kunde ju inte släppa ut mig där på stationen i ösregnet. Stora matte kom med bilen och hämtade oss, och hon lovade att köra till Landet det fortaste hon kunde ”inom Lagens Råmärken”, vad hon nu menade med det. Hon brukar ha lite diffusa begrepp om Lagens Råmärken i vanliga fall, verkar det som. I alla fall när det gäller att rädda katter i nöd… Och jag var ju i nöd, sista kilometern på väg 957 tjöt jag högt av illamående! Men så märkte jag att bilen kom in på Landet-grusvägen, då blev det lite lugnare, då visste jag att det var bara 800 meter kvar.

Å vilken otrolig lättnad det var att få rusa till toalådan i Stora mattes tvättstuga. Men magen var ju alldeles i olag – det blev alldeles löst och fastnade som en enda gegga i svanspälsen. Stora matte skulle just till att ta fram middagen när jag kom där olycklig med alldeles nedkletad akter…

_b130

Innan jag visste ordet av så satt jag i badkaret. Gästerna skulle ju komma snart och då kunde jag ju inte gå omkring med det där och stinka! Matte höll fast mig, Stora matte tvättade och schamponerade – det hjälpte inte hur mycket jag morrade eller tjöt. Fast det var en hel massa gegg som flöt bort ur pälsen… Det blev väldigt mycket dusch i stjärten, fy så jobbigt. Sedan fick jag pälsbalsam också, och ytterligare mera duschning, det kändes som tusen år av förnedring.

Det gick åt två stora badlakan och jag blev ändå inte särskilt torr. Att ta fram fön när det gäller mig är inte att tänka på, om man inte vill ha fem parallella djupa revor i närmaste angripbara lem, så Stora matte satte mig på en stor tjock handduk i solskenet i köksfönstret, och så fick jag sköta pälstorkningen lite på egen tass.

_b131

Sedan hann Stora matte lagom tvätta av sig, slänga ihop en improviserad tårta och därefter kom gästerna till födelsedagskalaset. Jag hörde minsann att matte viskade till gästerna  ”Skratta inte åt Wikki, hon blir så sårad!”

Nu, sex timmar senare börjar det mesta ha torkat… Men bara för detta så fick jag ingen katt-tonfisk-tårta. Människorna sa att min mage måste lugna sig först. *suck*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Morr för att bli badad!”

 1. Nej usch, stackars, stackars Wikki! *ryser medkännande* Att först ha så ont i magen och sedan bli tvättad i stjärten… jag led verkligen med dig när jag läste din berättelse! Det är gräsansfullt att bli duschat rätt in i baken, det vet jag av egen bitter erfarenhet… som om det inte räckte med att man är alldeles öm och eländig efter magontet skall man dessutom bli förnedrad av den läbbiga duschen också. Hoppas verkligen att du mår bättre nu och att du får ordentligt med god tårta så snart magen har lugnat ner sig!

  Tröstartass från Imma, abbemissa.

 2. Man lilla Wikki, vilken pälsresande skräckis! Stackars dig. *svansborst*
  Skickar solvarma tankar till dig och oppas du mår bättre. *nosbuff*

 3. Stackars dig! Men vilken tur i oturen att du hann fram till lådan iallafall. Hoppas magen blir bättre och att du hämtat dig från den otäcka duschen!
  Krya på dig och njut ordentligt av tårtan imorgon!
  *nosbuffar tröstande*

 4. Stackars liten 🙁 Slumpen ”råkade” smita in i bilen en morgon då jag skulle skjutsa Emira till bussen så han fick åka med för det var ju bråttom.. Då vi kom hem fick jag nästan OPERERA bort honom från bilmattan UNDER sätet.. Bil var ingen hit tror jag..
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau, Semlan älskar att åka bil – vilken bil som helst: Postbilen, glassbilen, sopbilen, grannarnas… Stora matte får alltid varna gäster att kolla sina bilar innan de åker, så att de inte har fripassagerare!
   TassKram Wikki

 5. Men så hemskt stackars Wikki! Dusch i sjärten är inget kul! Vi HATAR att bada… brrr…

  Signe blir med åksjuk : ( Matte ockås så hon vet hur hemskt det är att inte få stanna och andas frisk luft!

  Hoppas du får det bra nu på landet! Tonfisken är kvar!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Matte sa att jag skulle ha sådant där åksjuke-armband… Undrar om det finns sådana för katter?
   NosPuss Wikki

 6. Stackars dig som blev åksjuk och inte nog med det- bad. ”ryser” Hoppas att du får en extra stor tonfisktårta som plåster på såren. Nosbuff

 7. Bara lugn!
  Vi skall nog fixa tårta till dig och dina Landet-kompisar när vi kommer. Så var inte lessen hjätat. Jättenospuss till dig.
  Nalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *