Missuppfattad kattkärlek ända in i döden

VARNING! Fruktansvärt sorglig katt-video!

https://youtu.be/GAaH_HlUD68
Den här videofilmen från en tragisk kattolycka – en hemlös katt dödligt skadad i trafiken i Antalaya, Turkiet – skapar just nu sensation och diskussion på Youtube, presenterad som ”Cat gives a cardiac massage to his injured girlfriend”….

Helt klart visar den en förtvivlad hankatt som försöker t o m med parningsbeteende för att skaka liv i sin hona, men inte lyckas. Någon hjärt/lungmassage är det ju faktiskt inte, men filmaren har tolkat det så. Dogan News Agency berättar att den svarta katten togs till veterinär men inte kunde räddas – men vad som syns på filmen är tyvärr en redan död katt, och dess partner uppenbara frustration av sorg.

Cirka 1½ minut in i videon lägger sig hannen beskyddande vid sin honas sida, nästan ett ”kattunge-kattmamma”-beteende, och fångar en sista gnutta trygghet hos henne… Sedan plockas den döda katten ganska bryskt in i en låda, och jag undrar med svidande hjärta: Vad hände med honom då? Vem tog hand om honom!!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Missuppfattad kattkärlek ända in i döden”

  1. Mjau, mitt hjärta blöder för honom… hon är trygg i SkaparKattens tassar, men han är ensam kvar. Det finns otroliga massor av hemlösa katter i Turkiet…
   NosPuss Wikki

 1. *bröööl* ja,det såg man ganska snabbt att det var ett parningsbeteeende.men ändå,så fint när han la sig igämte henne*gråter*

  1. Ja, han lade sig så ömsint intill henne, det kändes ”snälla stanna hos mig”-vädjan, och mina tårar rann…
   TassKram Wikki

 2. Vi klarade inte att kolla klart på filmen. Efter par sekunder så började husse skaka av sorg. Det gör så ont att jag bara vill skrika rakt ut. Stackars stackars…

  1. Å ni är så känsliga, du och husse, förstående och deltagande… Mjau det var en gripande film – en kisses sorg som är så mycket mer! Jag blev så arg på alla människor som stod runtom och pratade glodde och filmade. Varför hjälpte de honom in te med tröst och gos?
   TassKram Wikki

 3. Men gud så läskigt! Jag hade precis lagt in denna efter att ha fått tips om den av en kompis! Så tittar jag in hos dej och du har samma film!… Otroligt! Men nog var den både vacker och sorglig.. Katter ÄR kloka och vi lever med dessa känsliga små varelser..
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau, katter är kloka – kanske inte så till den grad att de ger CPR men nästintill!
   NosPuss Wikki

 4. Wikki, så sorligt alltihop vi orkar inte ens se filmen! Ja varför var det ingen som gjorde något för katten som blev kvar?

  Ja och så undrar folk och forskare om katter har känslor… Så dumt!

  Vi har lagt ut en fin bild till dig och får massor beröm : ) Ha det underbart på landet : )

  NosPuss SVEN & SIGGAN

  1. Mjau, jag undrar också vad som hände med honom… *suck*

   Å vad roligt att ni tyckte om det lilla brevet! Roligt med alla kommentarer.
   NosPuss Wikki

 5. Ååh, Wikki, vi och matte gråter gråter gråter… Stackars fina söta små kisar! Må denna film väcka människor och få dem att förstå att katters känsloliv, och behov, är så oändligt mycket större än vad de flesta verkar tro! Hoppas innerligt att det i hopen av ”gloende” människor fanns någon som tog hand om den sörjande katten och ger den innerlig kärlek som den så väl är värd, i restan av kisens tid här på jorden. Den lilla svartvita hoppas vi nu innerligt skuttar om kring på de Elysséiska fälten…

  Nosbuffar och tasskramar till dig och alla andra kattvänner

  1. Mjau, det är nog rätt himmel för en liten turkisk katt?!
   *torkar ögat med tassen*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *