Låna en fyrbent Bästis över sommaren!

Här kan du läsa mer om att ha sommarkatt på ett annorlunda sätt!

majken2

Örebro Katthem bygger en del av sin verksamhet att rädda katter genom att ha många jourhem, många av dem är engagerade studenter som väljer att ha kattsällskap under sina studieperioder, och det är en oumbärlig insats för föreningen. Men nu kommer sommarlovet då många studenter reser hem till släkt och familj, och inte alltid kan jourkatten följa med.

Katthemmet skriver ”Vi behöver verkligen all hjälp vi kan få, för det är många katter som behöver tillfälligt jourhem över sommaren! – Är du en av dem som tycker att det vore mysigt att ha en kisse över sommaren, men som inte vill binda dig i flera år framöver? Har du en plats över i ditt hem? Då tycker vi att du ska bli sommar-jourhem! Detta är även ett helt perfekt tillfälle att prova på att ha katt, för att under sommaren bestämma sig för att adoptera och låta den stanna permanent, eller om kattägandet inte var något för dig. Många av katterna är tama och sociala familjekatter, andra är blyga eller skygga och behöver mest få husrum, mat, kattlåda, mycket tid ifred, och oftast en kattkompis för att må bra och utvecklas.”

Vill du prova?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Låna en fyrbent Bästis över sommaren!”

 1. En sanslöst bra ide´Kanske folk skulle kunna ta en sån´här katt och kunna lämna tillbaka den till hösten istället för att kasta ut den när man flyttar till stan igen.

  PROVA PÅ KATT.

  Presentera ide´n på hittekatter oxå.

  Hälsa husse att jag läst hans Blogg idag och skickar kramar till honom med.Hoppas att han får följa med till Storamatte när vi skall träffas tror att vi kan ha nåt´gemensamt med honom. Både gubben o jag.

  Nalle

  1. Mjau jag lovar att hälsa husse!
   Och visst är det en skön idé – passar för de jourkatter vi har som inte är så känsliga för att flyttas omkring – och ger ofta positiva resultat!
   TassKram Wikki

 2. Vilken toppen ide! Helt underbart! Dessutom kan de som går i kattankar testa sig för innan de bestämmer sig att ta de åtagandet på sig. Tycker denna ide får 5 tassar av 5 möjliga!

  1. Mjau, det betyder i alla fall att det blir en mindre av de ”trista sortens” sommarkatter!
   NosPuss Wikki

 3. En sanslöst bra ide´Kanske folk skulle kunna ta en sån´här katt och kunna lämna tillbaka den till hösten istället för att kasta ut den när man flyttar till stan igen.

  PROVA PÅ KATT.

  Presentera ide´n på hittekatter oxå.

  Hälsa husse att jag läst hans Blogg idag och skickar kramar till honom med.Hoppas att han får följa med till Storamatte när vi skall träffas tror att vi kan ha nåt´gemensamt med honom. Både gubben o jag.

  Nalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *