Hur svårt skall det inte kännas?

jussi51
Jag har legat vaken i natt och tänkt mycket på det där med Katthemmet Kompis bygglov. Och på allt som hänt sedan det brann ned den 1 januari. Till exempel bilden på skadade Jussi och hans brända tassar sitter fast i på min näthinna. Jussi är frisk igen, men hur mycket finns gömt i hans lilla kattsjäl? Det som hände Kompis har förändrat mig mer än jag förstår just nu. Säkert har det påverkat många många fler, väldigt mycket.
hukande_katt1

För länge sedan läste jag en bok om en sjuk man, som fick frågan om hur det var att klara livet med så mycket plågor och bekymmer. Han svarade ”Det svåra är inte att leva med smärtan. Det svåra är att leva med den sorgens spindel som kramar ens hjärta.” Känns bekant, eller hur?

För en månad sedan stod det på Kompis hemsida ”Så fort snön försvinner berättar Maritha att hon ska gå igenom askan i det nerbrunna katthemmet för att se om det eventuellt finns några rester från några omkomna katter. De la ut presenningar över askan innan den värsta snön föll och Maritha har redan gått igenom en del av den utan att hitta någon katt.” Tårarna fyllde mina ögon och droppade ned på tassarna. Det gjorde ont bara att läsa.

Hur ska det då inte kännas för henne, för Maritha och Sonny? Sot, aska och brända saker… Hur orkar man se framåt när brandlukten fastnar som ett klister i allting? När man bara behöver blunda för att se alltsammans igen? Hur svårt skall det inte kännas? (Jag läste förut också Monica Oswaldssons blogg från fältarbetet på Haiti. Och jag funderar. Hur svårt skall det inte kännas?) Hur tar man sig framåt? Jo, man Hoppas! Hoppas hoppas hoppas….

Så det ger en berusande glädjekänsla att få läsa att nästa vecka startar arbetet med brandplatsröjning och grundläggning! På katthemmets blogg skriver Jenny ”Om allt går som planerat kommer vår sponsor Nybro Gräv & Schakt AB att påbörja röjningsarbetet i slutet av nästa vecka. Samma företag kommer även att gjuta plattan till huset. Detta är första steget mot ett nytt katthem. Ni följer väl med på resan?” Jag gillar det där lilla ordet SPONSOR, och Nybro Gräv & Schakt verkar kunna lite av varje:
husrivning billyft
Det inger förtroende. Och kanske – fortare än vi anar – växer något fint ur askan?

…mina tassar håller
ytterst varsamt om det Hoppet!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Hur svårt skall det inte kännas?”

 1. Jag hoppas att det blir ett katthem man kanske uppmärksammas mycket efter uppbyggnaden så att de får intresserade hussar och mattar till sina katter på det sätter:)Media KAN göra underverk om man har lite tur och just TUR behöver de en dos av nu.
  Kram Jam o Spinn
  Ps: Korshake och Korsnäbb är samma sak:) Bara det att man använder olika i olika län:)
  Ds

  1. Aha då hänger du med oss ned till Nybro och hjälper till att snickra sedan?!! Jag är jättebra på att svansa i vägen och Slumpen kan lära KompisKatterna toa-etikett? Det är nog dags för att cirkulera en ny Kompisbanner ”Nu bygger vi!”
   TassKram Wikki

 2. Du har rätt. Hur fruktansvärt måste det inte kännas för de stackare som går igenom askan för att leta efter… efter… *snyft* Jag skickar en stor kram till alla som hjälper till. *sniff*

 3. Åh så vackert skrivet Wikki! Vi torkar våra tårar : ( Och heja heja denna fina sponsor! vi är så glada!

  Såg att Skatten var sjuk igen : ( Puh… Stackars missen.

  Tasskram Signe och Sven

  1. Ja idag är det tårar av både glädje och sorg… Man önskar ju att det vore mest av den första sorten, men sällan är det så.
   Tur att jag har er och alla andra goa vänner som kan trösta…
   NosPuss Wikki

 4. Det där lät fint Wikki ”… mina tassar håller ytterst varsamt om Hoppet nu”. Våldigt vacker fras… *kurrkurr*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *