Ge oss en KattOmbudsMan!

Någon gång under 70talet blev ”Ombudsman” ett internationellt begrepp. Den svenska ombudsmannen spreds till hela världen och defintionen var ungefär ”The conceptual roots of the Ombudsman program are found in nineteenth century Scandinavia, when Ombudsman positions were established to give ordinary citizens access to express their concerns to high government officials. Always accessible, the ombudsman acted as troubleshooter, advocate, intercessor and interpreter.”

newombudsmanbutton1

Kanske är det dags att väcka liv i tanken på en ombudsman inte bara för de mänskliga medborgarbehoven, utan också för de som inte har egen röst att tala med?!! Jag vill ha en KATTOMBUDSMAN!

ombudsman2

KattOmbudsMannen – ja eller kvinnan…. ska arbeta med att bevaka, tillvarata och försvara katters rätt till ett gott liv, ett värde med bra status och omsorg, vara katternas beskyddare och talesman i alla lägen! Hon/Han ska se till att hemlösa katter inte avlivas i onödan, att de inte utsätts för grymheter – ja det finns massor av försvarande uppgifter, både juridiskt, ekonomiskt och etiskt.

Sveriges rike, ge oss en röst – ge oss KattOmbudsMannen!!! Mjau!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Ge oss en KattOmbudsMan!”

  1. Ja men det är ju en sagolikt bra idé! Vi är med och röstar fram ett sådant förslag :-D! Kurrkurr…

  2. Och det är väl nu inför valet vi ska försöka driva frågan och lobba i partierna, frågan är väl bara hur vi gör? Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *