Kaos på den italienska Kattens Dag igår

roman_ruins_cat

Över hela Italien firade man igår onsdag 17/2 en särskild dag till kattens ära ”Festa Nazionale del Gatto”! Det har man gjort sedan 1990. När får vi en sådan bra dag här i Sverige, jag undrar bara? Vi borde pricka in den i almanackan ungefär sådär runt mitten av maj, när det kan vara skönt att ha en KattParad och härliga KattAktiviteter utomhus!

I Italien, i synnerhet i Rom, har man stora problem med ett stort antal hemlösa katter. Här kommer en länk till katthjälpsorganisationen Gattopoli – jag kan inte kattilienska, men konstaterar att de har precis som vi en hel massa katter, båda skygga och mer familjära, som söker hem, t ex blyge Benjo di Milano:benjopostsequestrox
Och kika på filmsnutten med den helt charmerande lilla vita kattungen överst till vänster på startsidan, den är jätterolig!

Men i år blev det särskilt kaotiskt när en känd tv-profil just denna dag i sitt kockprogram till lunch beskrev hur välsmakande en väl tillagad katt var…:

https://youtu.be/12y_7hWC-yA
Inte nog med att han inte uppfattade hur programkollegan tappade fattningen (Hon ser helt illamående ut!), han fick sparken direkt efter…

Kattrecept vill jag INTE ha med på en Nationell KattDag för Sverige – men tänk vad mycket annat det skulle kunna gå att profilera:  Alla kattorganisationer, katthem och statushöjande arbete för katter!!! Och då på en ”Kattens Dag” som som verkligen blir oberoende och nationell, inte bara en affärsmässig drive från någon kattproduktsproducent… *önskedrömmer med drömryck i tassarna*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Kaos på den italienska Kattens Dag igår”

  1. Verkar vara en strålande idé. Hur gör vi för att få till det? Komma överrens om en dag och försöka marknadsföra den? Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *