Ingen rolig dag för Nova

Jo då, Sixten och Puma, ni hade helt rätt – det blev veterinärbesök! Vi fick varsitt vaccinationsstick men sedan TOG veterinären Maria och behöll Nova! Jag fick åka hem ENSAM! Det var läskigt i pälsen!!!

_b97

Nova har haft lite rött i sitt tand-kött och det var rätt mycket tand-sten så här har hon fått en sov-spruta och håller på att somna.

Det visade sig vara rätt illa med hennes tand-status, vilket kan vara ett arv av raskatt-generna hon har… kanske rentav FORL. Men nu är tänderna fixade så bra det bara går, och Nova ska få en medicin i tre veckor mot det inflammerade, och i framtiden får vi åka till veterinären lite då och då och se till att tandstenen hålls borta ordentligt. (Men när man har en så snäll och mysig veterinär, så är det ju tryggt!)
_b98
Så jag fick ta min första ”Fri Tass på Landet”-runda ensam för Nova är alldeles för vinglig efter sövningen för att släppas ut när hon kom hem. Nu skyndar jag mig in för att sköta om min LillaSyster!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Ingen rolig dag för Nova”

 1. Stackars, stackars Nova! Att ha ont i tänderna är nog väldigt otäckt, tror jag… och så kan man inte äta vettigt, särskilt inte hårda saker som t.ex. Dentabits! *ryser*

  Och stackars, stackars dig som fick åka hem ensam och vara orolig en lååååååång stund innan Nova också kom hem – förstår att det tog hårt på dig.

  Varmt tröstspinn till er båda från Imma, abbemissa.

  1. Ja jag väntade massor… Nova oc jag har ju inte varit åtskilda så någon enda gång sedan hon flyttade hem till oss – alltid gått ut tilsammans och rest tillsammans.Jag blev riktigt bekymrad, så det är skönt att allt gick bra! Tack för tröstspinnet!
   NosPuss Wikki

  1. Men hugaligen vad kalla tassarna blev – jag kunde ju inte ana att det var SÅ HÄR MYCKET snö på landet!
   TassKram Wikki

 2. Nja, några raskattsgener har Nova knappast.. Hennes mamma Russin och pappa Brasse är äkta trollskogskatter utan minsta inslag av ädlare blod. Men Nova är väldigt lik sin bror Maxim!

  1. Nåja, det var vår veterinär som sade att det nog fanns någon raskatt någonstans i släktleden… För oss spelar det liksom ingen roll – Nova är världens finaste katt i alla fall!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *