Tvåhundraåttiosextusensjuhundranittio kronor

…eller    2 8 6  7 9 0 kronor i siffror. Det är den otroliga summan som hittills samlats in till katthemmet Kompis. Så om min RäkneTassMaskin fungerar så behöver det samlas in ytterligare 213 210 kronor för att nå ”halvmiljonen” och det borde inte vara omöjligt!

Tack Kompis för en suveränt tydlig redovisning av januarigåvorna! Det var rörande att bläddra igenom denna förteckning där gammal som ung, fattig som rik, privatperson eller företag/förening hade skänkt pengar, allt från 5 kr till 10 000 kr…

Men låt oss ödmjukt minnas att den största delen av detta gåvoflöde består av de otroligt många SMÅ gåvorna – 50, 100, 200 kronor – att en liten gåva faktiskt är OERHÖRT viktig för hela totalsumman!

Jag har tjatat om det förut:
Det är de små flödena
som skapar en flod!

En vacker dag, när katthemmet Kompis är på plats igen, då kan alla ni som givit donationer blunda en stund, känna hjärtat slå av lycka och stolta veta ”Jag har bidragit!”…

Och kontot är fortfarande PG-konto 35 74 82-9 om du vill fylla på!

katthemmet_kompis_banner_model_stor

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Tvåhundraåttiosextusensjuhundranittio kronor”

 1. Ingen av oss kan göra allt men tillsammans kan vi göra otroligt mycket, var och en efter sin förmåga! Nosbuff

 2. Underbart! Tänk så långt man kan komma, om man är många som hjälps åt. Vi ska påminna matte om att skänka en gåva också framöver, när hon ändå betalar sina månadsräkningar. Det är så lätt gjort, när hon ändå sitter där och knappar… Utan att vilja jama politik, vill vi påminna oss att det finns ett uttryck: ”Åt var och en efter behov, från var och en efter förmåga”. Precis så är det med Kompis! Var och en ger vad man förmår avvara, och det ger ett fantastiskt resultat i lång loppet! Kurr och burr.

  1. Väldigt väldigt bra uttryckt, skulle jag vilja jama!
   Jag högaktar dessutom den där lilla gåvan på 5 kr och 17 kr – för det var människor som gav av sina allra sista pengar… men ändå gav!
   TassKram Wikki

 3. Inte så konstigt egentligen.
  Alla vi som ger älskar ju Katter så Enormt.
  Vad hade vi varit utan våra vänner och vad hade många av våra vänner varit utan sådana som Sonny o Maritha.
  Skulle aldrig klarat av deras jobb men jag skänker gärna så mycket jag kan.
  Kramar till dom dom likväl som så många andra som tar hand om stackars djur som ingen bryr sig om dom är GULD och lite till värda.

  Katten inte hunden ÄR människans bäste vän.
  Nalle

  1. Ja det är sant – det är inte många av oss som skulle klara av deras jobb – plus att sköta ett vanligt jobb också… Vi andra får bidra på de sätt som vi kan! Och alltid hittar man på något!
   NosPuss Wikki

 4. Mjaa,detta är Fantastiskt & här tänker vi på dem dagligen & i veckan nu kom kortet vi köpt där pengarna går till Katthemmet Kompis ?

  Önskar dem Lycka Till!!!

  1. Vi funderar på att köpa en kattbädd modell ”hink” med nedvikta kanter – de ser sköna ut, och sys som spons till Kompis…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *