Stackars lilla Mimmi blev örnmat

VARNING! Tragisk bild!jonnynilssonwwwl
Hussen Jonny ser sorgset på sin katt Mimmi som dödades av en hungrig örn i torsdags. ”Det är tragiskt men örnen måste ju skaffa föda. Synd bara att min katt kom i vägen…” suckar han.

Men trots det som hänt känner Jonny ingen bitterhet mot örnen. ”Det är ju hans levebröd. Det är synd men han måste ju jaga, det ligger i hans natur. Det ligger ju faktiskt i kattens natur också.”

Det var grannen som fick se att örnen slagit Mimmi, berättar Aftonbladet, och ringde Jonny som kastade sig i bilen och åkte till hemmet i Söråsele. Men det var försent… När han kom fram satt örnen kvar på Mimmi och åt. Även om Jonny är ledsen för sin förlorade familjemedlem är han nöjd att grannen såg vad som hände. ”Jag smög fram och stod bara två meter från örnen. Då försökte den flyga och tappade katten. Det är väl tur i oturen. Annars hade jag aldrig hittat katten, då hade jag letat överallt. Förgäves.”

Många gånger mister några av oss katter livet ute i naturen. Själva lever vi med jakt och många naturliga instinkter i generna, och vet att sådant händer, men för våra människor kan det vara svårt att acceptera och förstå. Jag sänder en mjuk tröstande TassKram till Mimmis husse, men också en svanshonnör för att han respekterar örnen utan klander! Det är storsint!

Och lilla Mimmi? Hon leker med ÄnglaKatterna…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Stackars lilla Mimmi blev örnmat”

 1. Fy vad trist! Jag tycker att örnar borde ha en diet som handlar om sork och möss men de är svåra att hitta nu då det är så mycket snö, snyft!
  Vad gäller räven så brukar de inte märkas så mycket då de löper.. nog kan det vara ett eller annat dropp men jag tror tyvärr att den här räven kan vara skadad. Kolla om kommunen har viltvårdare så de får spåra upp och kolla den för tyvärr kan ju en skadad räv dra till sig andra rovdjur ( om ni har varg eller Lo tex) Dessutom ska den ju inte behöva gå och lida den stackarn. Man brukar se att en räv kan droppa en aning men de håller alltid sig mycket rena så det är sällsynt och man borde inte se stora blodpölar..
  Lycka till Kram Jam o Spinn

  1. Jag hoppas inte räven är alltför skadad… *suckar*
   Man kanske ska slänga ut mat åt örnar – så de inte tar katter. Men då kanske de blir fler som lockas dit? Hm det var svårt!
   TassKram Wikki

  1. Ja stackars Mimmi och hennes husse…
   — Nej jag saknar också Naken och Nude! Undrar vad de har för sig?!
   TassKram Wikki

  1. Ja naturen har sina egna lagar. Och vi katter drabbas av dem ibland… Frid över lilla Mimmi i SkaparKattens famn!
   TassKram Wikki

 2. Åh Wikki vi gråter! Så mycket sorligt idag! Stackars lilla missen! Och de stackars katterna som behöver släppas tillbaka ut igen!

  Vi är insnöade : ( Det vräker ner och lillmatte har börjat bli en lited diktator! Hon är över hela huset och inget kan stoppa henne! Vår matte slarvar med att hjälpa oss läsa din blogg! Men det är det enda roliga när vi inte vill gå ut!

  Många tasskramar från Signe och Sven

  1. JA, stackars missar!

   Små mattar är så. I femton år till – minst. Men det har bra sidor också. När hon kastar ned god mat på golvet t ex eller blir stor nog att förstå kattgos! *spinner*
   TassKram Wikki

 3. Ja usch! Kasta aldrig mat åt örnar då har man snart en stor kolloni. På en del åtelplatser för bland annat vildsvin samlas de och mumsar men sedan tar de vad som finns i närheten också.. I bland till och med små hundar.
  Kram Jam o Spinn

  1. Många inser nog inte heller vilken enorm fågel en örn är – en katt på öppen yta har inte en chans när örnen slår ned. Lyckas den flyga iväg så är kisse spårlöst borta… *suckar*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *