Min Svans är en flagga

Ja, varje katts svans är en flagga – och den vajar för freden!

_683

Svansen säger:
FÖLJ MIG!

Följ mig, lyssna på mig! För katternas sak, för er egen skull…

Det blossade idag upp en tråkig och hätsk stämning på HitteKatter iFokus och annars kloka och samarbetande kattälskare turades om att vara arga.

Jag försökte vifta med en liten fredsflagga. Bråket handlade om åsikter kring en speciell kisse, JP, som avlivats på grund av sina sjukdomar av en veterinär och hur det hanterades på forumet. Och jag skrev:

”I grund och botten har alla försökt bry sig, men nu är JP hos Regnbågs-katten, han lider inte. Men det finns det andra katter som gör, och vi kan väl inte svika honom eller dem genom att bråka sönder det fantastiska gäng av hjälpfulla underbara människor som gör allt för att så många katter som möjligt ska få ett bra hem?”

Jag kände mig som någon som tittar på en tennismatch som avbrutits för att bollen försvunnit men spelarna fortsatte att slå i luften och bråka med varann istället för att hjälpas åt att leta upp den…

HitteKatter iFokus är jätteviktigt och oumbärligt. Det är en av de oslagbart bästa kontaktvägarna att rädda utsatta katter, få stöd, hjälp och råd, i stort sett dygnt runt. När Vimsans sopkisse Slumpen svävade mellan liv och död var det goda råd från HitteKatter som stöttade, mitt i natten. När katthemmet Kompis askhög svalnat var det från HitteKatter en enorm hjälp kom – osjälvisk helhjärtad och kärleksfull! HitteKatter innehåller en otrolig samling kloka och kattkunniga män och kvinnor som besitter enorma krafter…

Min Svans är en flagga:
Alla vänner på HitteKatter – förbli mina vänner! Och förbli varandras vänner. För jag är bara en liten katt och jag behöver er!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Min Svans är en flagga”

 1. Tänk om alla försökte hjälpa varandra istället för att skälla och bråka. Så fint vi kunde ha det då. Det tycker jag vi ska arbeta för. Alla kan inte tycka likadant om allt, men man kan respektera varandra ändå.

  1. Ja precis. Det är ungefär som när nån säger att en djurplågare ska ”smaka sin egen medicin” – då gör man ju lika illa mot djurplågaren, och förstärker något ont. Om man ska ändra på människors sätt att vara måste man ju vara en GOD förebild?! Och man kommer väldigt långt med allmän hyfs och lite repsekt för olika vyer!
   TassKram Wikki

  1. Vad var det Ulf Lundell sjöng: ”Handen på höften och håret som en flagga…” Jag får göra om det till ”svansen som en flagga”?
   TassKram Wikki

 2. Det är på ett sätt rätt som du skriver att djurplågare egentligen inte ska ”smaka sin egen medicin”, men ibland när man ser alltför mycket av hur människor misshandlar sina djur undrar man om det inte är värt att försöka skaka om dem på ett mer handgripligt sätt. Om man ständigt ser misshandlade djur kan man undra om man egentligen kommer längst med allmän hyfs och lite respekt för oliks vyer. Svår fråga.

  1. Ja det är ett svårt problem, etiskt, moraliskt, juridiskt. Och jag menar inte att man ska dalta med sådana eller låta dem hållas, aldrig, men jag tror bara att man ska inte bete sig lika illa själv. Den allmänna hyfsen och det sunda beteendet mot allt levande måste byggas in i en tidig fostran och jag tror att t ex Djurskyddets ”R.E.D.E” är ett sätt… Frågan är bara hur man får människor tt vakna! *suckar*
   TassKram Wikki

 3. Wikki du är en av de klokaste katter vi känner! I stundens hetta tror vi att diskussioner kan uppstå även om alla vill samma sak egentligen. Varma hälsningar! Tass kram från Sven och Signe

  1. Det är alltid lika sorgligt när en kisse lämnar det här livet… Nu vill han att vi räddar nya kissar!
   NosPuss Wikki

 4. Bråk är aldrig kul. Brukar oftast bero på missförstånd också. Hoppas de löser sig.

  PS. De e en jättefin svans du har till flagga också Wikki.

  Tass

  1. Jag har en känsla av att alla i grund och botten vill väl och värnar om katters bästa. Det ska vi vara rädda om, det behövs!
   TassKram Wikki

  1. FredsministerKatten Wikki, ska det stå på min nästa namnskylt när jag kandiderar till KattRiksdagen. Eller?
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *