Katterna kan värma huset?!

Jag läser i Expressen/GT om passivhus som fungerar med extrem energiåtervinning och kan klara sin uppvärmning påstår man från spillvärmen av en person, tv:n och en katt?!

catcottage

Fråga mig inte hur det går till rent praktiskt, jag är katt, inte ingenjör eller astrofysiker… Men ett passivhus har inga värmeelement. Istället värms huset av luft som cirkulerar. Luften är alltid 21 grader. Värmen kommer dels från kroppsvärmen på de som bor i huset, dels från den värme som tv-apparater och hushållsprylar genererar samt värme från solfångare, via en värmeväxlare som återvinner 95 procent av värmen i frånluften. Det kräver naturligtvis väldigt täta hus och extra isolering.

Det här känns som en bra spännande framtidsbana för många hemlösa katter: Vi kan bli husuppvärmare! Installera oss bara, en 3-4 stycken per hushåll så värmer vi gladeligen alla frusna! Ja, ni måste göra om era hus till ”passivhus” först, men det tjänar ni ju bara på!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Katterna kan värma huset?!”

    1. Visst borde det fungera bra, eller hur? Hela världen skulle bli lyckligare och alla skulle ha hem…
      TassKram Wikki

  1. Får man fråga. Hur gör du för att få in dina länkar till olika sidor att det visar bild åh så vidare 🙂 jag hade tänkt åh lägga in några länkar med just örebro katt hem mm
    Kramar Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *