Utan ord

afghanistan_chat_et_soldat
soldier_kitten
soldierkitten
soldierskitten
americansoldiercat

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Utan ord”

 1. Husse läser mycket om ett jättekrig för flera kattiljoner år sedan. Det var i ett land som hette Sovjet och det var minst femtielva grader kallt. Där fanns en människa som svalt själv för att kissen skulle få mat. Det hände att han riskerade sitt eget liv flera gånger för att rädda andra djur mitt i kriget. Ibland tror jag husse har rätt när han säger att man värderar sin katts liv mer än sitt eget. *sniff*

  1. Det ligger mycket i det… Undrar om det bevisar något om människans goda inre?! Eller om det otrevliga med krig…
   TassKram Wikki
   PS Nyfiket – boktitel där denna intressanta skildrng står?

 2. Författaren heter Sven Hassel och han har skrivit rätt många böcker som handlar om honom och hans kamrater under 2:a världskriget. Böckerna fokuserar på ett straffregemente som befann sig i Sovjet. Det är rätt otäck läsning. Men det finns ett antal berättelser där dom har sprungit runt med en cirkustränad björn, renar, hundar, katter och jag vet inte vad. Katten hette Stalin och låg oftast i sin husses ficka. Katten blev dock alkoholist har jag för mig. Ehm, mindre roligt kanske.

  1. Aha, de böckerna känner jag till… Läsvärda och skrämmande, tyvärr vill många bibliotek inte ta in dem, varför vet jag inte. Ger en helt annan bild av krig än historieböckerna!
   TassKram Wikki

 3. Alla har vi behov av en kram och ömhet även eller kan särskilt när vi ska vara som tuffast. Nosbuff

 4. Vad mycket människor kan lära av djur. Djur startar inga världskrig där mängder av osksyldiga dör och far illa. Tror att många skulle bli mer fredligt sinnade om man tog lärdom av djur.

 5. Katten nämns i flera av hans böcker. Här är andra djur:
  ”Den blodiga vägen” – En cirkusbjörn
  ”Krigsrätt” – En Sibirisk Krigshund (hua!)
  ”GPU-fängelset” – En Puma
  ”De fördömda legion” – Kissen nämns lite snabbt
  Sen hittar inte husse alla böcker. Men det ska finnas en ren nånstans också.

  1. Tur att vi katter egentligen inte är så krigiska av oss. Men Stora matte vidhåller att hon med intresse läst ”Marschbataljon”, ”De fördömdas Legion” och några till. Men så gillar hon ju lite konstiga saker…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *