Lite nyheter om Danny

danny5
Det har kommit härliga nyheter om perserkillen Danny som jag skrivit om tidigare här. Det är Birgit på Kattluckan som sköter om Danny och hon berättar:

Igår var Danny hos veterinären på återbesök. För hans ena öga var den första diagnosen var att det med största sannolikhet inte skulle klara sig, men vid förra återkollen hade det trots allt en 40% återhämtning… Men igår kom besked att båda ögonen nu i princip är helt återställda!!! Det kommer att finnas ärrbildning kvar på båda ögonen, men inget som Danny kommer att lida av! Så äntligen kunde stygnen tas bort som har suttit i 8 veckor. Det andra glädjande budskapet var att vi nu kan gå ner på medicinering 3ggr per dag, vilken lättnad (Jämfört med att medicinera 1 gång i timmen med två ögondroppar med 5minuters intervall!) Vi har också märkt en otrolig skillnad nu då Danny kan se och han busar med de andra katterna och är en GLAD kille! Det återstår medicinering och återbesök om 2 veckor, då skall ett beslut tas om en operation kommer att bli nödvändig, men just nu ser det väldigt bra ut!

Snart kommer foton på en glad Danny med öppna ögon, lovar Birgit! Kan man annat än spinna glatt!!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Lite nyheter om Danny”

  1. Hörrö Kajtner, den där Danny ser skum ut! har du förresten hört att det finns hundar i Spanien som skäller på kattalanska. Dom säjer mjau

  2. Varma kramar till Er som tar så väl hand om Danny. Vet hur det är. Min syster hittade en kattunge med vad hon trodde var en pinne som stack ur ögat. Hon sprang till en granne, lånade hennes transportbur och lyckade fånga ungen. Väl hos veterinären visade sig att kattan hade en kraftig ögoninflammation och det som stack ut var ihoptorkade ögonrester blandade med vår. Så det ögat opererades direkt bort och kampen om det andra ögat började. Det var som Du skriver, två droppar i ögat en gång i timmem under lång tid. Sedan droppbyte efter droppbyte och ytterliggare nästan fyra månaders dygnet runt kamp om ögat. Men nu är kattan helt frisk och det kvarvarande ögat är jättestort, som om det kompenserade för frånvaro av det andra 🙂

    1. Ja det är glädjande att det går att rädda kattögon, och att det finns folk som har kraft och kärlek att göra detta slit! En eloge till dem som klarar det!!! Beundransvärt verkligen!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *