Slutet för oseriösa Djurens Vänner i Borås?

”Djurens Vänner i Borås utesluts” skriver Västnytt sent i går kväll! Skall vi tro att detta äntligen är början till slutet på den långvariga olyckliga historien?

Den skandalomsusade föreningen Djurens Vänner i Borås fortsatte trots djurförbud att ta emot katter, vilket avslöjades i slutet av november av Västnytts reportageteam. Här är en länk till det tv-inslag som visar hur deras ”representant” går sina egna vägar.

Som följd av detta har Djurens Vänners Riksorganisation nu beslutat att utesluta Djurens Vänner i Borås ur Riksorganisationen. Samtidigt polisanmäls en tidigare styrelsemedlem av Boråsföreningens förtroendevalda revisor för misstänkt trolöshet mot huvudman samt ekonomiska oegentligheter för egen vinning. Föreningen har också polisanmälts av länsveterinären för att dom inte redogör för vad som händer med djuren som dom tar hand om.

Enligt Rose-Marie Andersson som är vice ordförande i Riksorganisationen är detta är första gången någonsin som en lokalförening utesluts. Förtroendet för dem anses helt förbrukat. ”Djurens Vänner i Borås har fått så många chanser, men när föreningen vägrar att följa våra stadgar och dessutom bryta mot djurförbudet som länsveterinären utfärdat så såg vi ingen annan utväg än att utesluta dem.” säger hon.

minnessida
Föreningens hemsida ligger envist kvar (dock ouppdaterad sedan länge) och talar om att man tar emot katter… och deras minnessida är fullständigt tom, undrar om man ska se det som en kuslig ironi?

Mer om DV Borås ”djurombuds” hemska katthantering finns att läsa här. (Varning för mycket otäcka bilder i det inslaget!) Låt oss innerligt hoppas att dessa polisanmälningar leder till något konkret och inte läggs ned systematiskt som alla de föregående polisanmälningarna gjort! Det skulle kännas mer avslutat om det åtminstone gick att få reda på vart verkligen alla spårlöst försvunna katter tagit vägen…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Slutet för oseriösa Djurens Vänner i Borås?”

 1. Bra att de utesluts! Vad gäller banners och mina förlorade favoritbloggar fick jag skriva till metro för i alla mina valbara rader står det tekniskt fel…. suck. Nu har jag nya fina bilder på Slumpen på bloggen i alla fall:) o bannern kommer så fort metro har fixat mina tekniska fel:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Hoppas det går bra för dem att fixa det! De brukar kunna hjälpa – jag hde ett fel med en tag i ett inlägg som låste alla inlägg jag skrev därefter så de syntes med storlek 32 på bokstäverna…. Inte bra… Men de hittade felet och kunde peka ut var jag själv skulle justera en html och sedan var allt normalt igen. – Till min lättnad! Det är ju lätt att trassla till det när man har ludd mellan trampdynorna!
   NosPuss Wikki

 2. Det är starkt och bra från riksorganisationen så att vi inte förlorar förtroende för namnet ”Djurens vänner”. Vi stödjer Göteborgs verksamheten och hoppas att deta leder till någon form av åtal! Ingen skall leka med djur! Kram Agnes

  1. Ja det sprids nog tyvärr en hel del misstänksamhet mot de seriösa Djurens Vänner-föreningarna på detta sätt och det är ju synd om dem som är skötsamma. Håller med dig: Djur är inga leksaker!
   TassKram Wikki

  1. Än så länge vet vi inte mycket om vad det här beslutet leder till i det långa loppet, tyvärr lyckas ju oseriösa personer alltid dupera nya stackars offer… och sedan finns det seriösa Djurens Vänner-föreningar som nu får trassel bara för de har samma namn, vilket är synd.*suckar*
   TassKram Wikki

  1. Det skulle bara ha skett långt tidigare… Och synd att de får ha sin hemsida vilseledande kvar. *suckar*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *