Klarar Kattstallet krisen?

ks

Sedan Djurskyddet inte längre lämnar stödjande verksamhetsbidrag till Åkeshovs Kattstall är den ekonomiska krisen ett faktum. Hur länge ska de klara verksamheten nu med egna insamlade medel är den kritiska frågan.

Svenska djurskyddsföreningen stöttade med pengar under de tre första åren, men från och med i år får Kattstallet klara sig själva.

”Det var ett ganska klart avtal att dom skulle få det här bidraget på sexhundra tusen om året. Sedan förutsatte vi att dom skulle stå på egna ben.” säger Lillemor Wodmar, Svenska Djurskyddsföreningen.

stallkatt

Och de flesta katthem runtom i landet hankar sig, precis som ”mitt” katthem i Örebro, fram med ihoptiggda medel, gåvor och egna medlemmars arbetsinsatser (Utan någon annan lön än katternas välmående för ögonen). En del lyckas få lite kommunalt stöd, kanske hjälp med arbets-tränande praktikanter från arbetsförmed-lingen. Så visst går det – om man håller verksamheten till en lagom kostym med endast det nödvändigaste.

Nu kallas medlemmarna till ett extrainsatt årsmöte, vilket låter oroande, den 10 januari 2010, då styrelsen önskar att årsmötet fastställer beslut om föreningens framtid… Hoppas det går att hålla liv i denna viktiga livlina för Stockholms katter!

Jag önskar av hela mitt hjärta: Lycka till Kattstallet och hoppas ni ror ut krisen… Katterna behöver er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Klarar Kattstallet krisen?”

  1. Ja det är en hisklig massa pengar att vara utan… Tanken var väl att dessa bidrag skulle få igång verksamheten så den sedan skulle bli självgående. Tyvärr är katthem ingen lönsam verksamhet (Vet vi av bitter erfarenhet som INTE har några 6ootkr att bolla med ens från start…) så man måste vara stark för att klara att ständigt gå med tiggarpåsen för att få gåvor,bidrag, sponsring, allt… Å andra sidan visste Kattstallet att bidraget var tidsbegränsat redan från start så jag hoppas attde investerat klokt i sin verksamhet. De behövs verkligen!
   TassKram Wikki

  1. Hoppas att Kattstallet kan engagera någon bra sponsor så att de kan fortsätta verksamheten! *håller tassarna*
   NosPuss Wikki

  1. Säkert har det funnits en utvecklingsplan som syftat på att Kattstallet ska stå på egna ben efter tre år. Men det har kanske inte fungerat? Det är verkligen ingen lätt sak att finansiera ett katthem!
   *suckar* Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *