Julbestyr hos mattes mormor

Sedan fick vi katter vakta huset medan alla människorna åkte till Mattes mormor för att julfira med släkten. Då passade Matte på att vara lite tomte och gosa med sin mormors katt Tass.

tas1
Men den här julen var det något konstigt med Tass, han sprang runt och jamade sällskapssjukt… och det tog ett tag innan vi förstod varför han kom och lade sig mitt ibland julklapparna: Lille Tass var ledsen och ville ha sällskap!
tass
Det var då vi fick veta det sorgliga att Tass helsvarta skygga bror Murre fått en cancersvulst bakom ena ögat och blivit snabbt sämre, och för en vecka sedan tassat över bron… Mattemormor hade helt stilla ordnat så att han fick somna in hemma, och sedan grävde hon själv graven på ett av Murres favoritställen…. Marken var inte alls frusen att gräva i och han fick en riktig grav, så som katter på landet ska ha det. Vi får minnas honom som i somras, glad och lycklig på väg någonstans i gröngräset:
murre

Och längre fram, säger Mattemormor, ska Tass få en ny kompis…

Kära SkaparKatten, tack för att du tar hand om Murre, och låter honom, som alltid var en lagårds- och magasinsskötande katt, jaga möss i en spännande lada hos Dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Julbestyr hos mattes mormor”

    1. Lille Tass fick vara i många famnar på julfesten och han var riktigt nöjd. Och mattemormor gosar mycket med honom, så han har det bra!
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *