Katters konversation del 1

Enligt forskningen har katter cirka 65 olika slags läten och ett mycket rikt omväxlande ordförråd. Vad tror du det här jamandet betyder:

https://youtu.be/ljmjmvMTWyY

En katt har betydligt fler ljud/läten än t ex hunden. Varje läte har sin speciella betydelse och varieras i både tonart och styrka. Kattens språk är så gott som färdiginlärt vid 12 veckors ålder, och då kan den använda alla ljudsignaler från klagande hungerskrik till lyckokvitter eller bara ”småprat för sig själv”. Somliga katter är mycket tystlåtna, andra pratar nästan oavbrutet. En del förväntar sig konversation besvarad av människor och andra katter. Vissa katter ”sjunger” – mer eller mindre vackert, beroende på vem som lyssnar!

Jag ska försöka få matte att spela in när jag pratar… Film kommer!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Katters konversation del 1”

 1. Vi är inte helt säkra att vi förstod missen rätt, men hos oss brukar det betyda: ”Dumma solkatt, kom ner därifrån! Vi NÅR dig inte där”. Men det finns så många dialekter, så det är inte gott att veta om vi jamar om samma sak.

  1. Ibland betyder det också ”Jämra flygfä uppe på lampan, jag räcker inte upp!”
   Tänk om katter också kunnat flyga, då…
   NosPuss Wikki

  1. Du får spela in HUSSE? Sedan blir det nog lugnt. Utom på stackars YouTube – släng dej i väggen Susan Boyle, här kommer Sippos husse!!?
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *