Men Tanja då…. Örk! Blä!!!

_670
Min kompis Tanja på landet fick hicka efter att hon glupskt krubbat i sig av Mjurres mat, och upp kom den här äckliga masken! Hugaligen, det blev avmaskningsmedel direkt…. Du kan läsa mer om bandmask och bra avmaskningsmedel här.

Jag blir lite darrig i tassarna, tänk om jag också har en sån här stor äcklig mask i magen??? Matte, har vi maskpiller hemma?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Men Tanja då…. Örk! Blä!!!”

  1. Jag är glad att Stora matte nu petat i henne rejäl dos avmaskningsedel. Kanske de försvinner lite av Tanjas bollmage bara masken försvinner? *suckar*
   TassKram Wikki

  1. Många tror att när de ser små risgrynssmå bitar i rumpan på kisse så har den bara ”lite” mask – men då är det faktiskt tappade segment av en så här stor mask som kisse garanterat bär inne i sitt tarmsystem! Och varje segment kan bli en ny mask! BLÄÄÄÄÄ!
   TassKram Wikki

 1. Läskig! Hoppas att man inte får en sån, man blir nog väldigt smal då för den äter säkert upp allting..Tasskram

  1. Jo men om man är katt och är ute emellanåt så finns det alltid risk att få mask, även om man inte tar möss. Så att få lite maskmedel i alla fall ett par gånger om året är ingen nackdel – man vill ju vara frisk!
   Men visst är dom BLÄ!
   TassKram Wikki

 2. Alltså jag tror jag spyr, vad äckligt!
  Det där lär väll inte ske om katten avmaskas regelbundet? är din kissekompis utekatt eller innekatt?

  1. Ja den där mask-rackaren är riktigt über-äcklig! Och eftersom hon är utekatt på landet och glufsar i sej det mesta av råttor och fåglar, så får hon i sig maskägg. Därför väntar inte Stora matte tills det dyker upp maskbitar (Ser ut som små risgryn) under svansen på henne utan Tanja och alla landet-katter får maskmedel regelbundet. Jag och Nova också efter att vi varit på landet och jagat! Men min kompis Tanja är expert på att spotta ut avmaskningspillren i smyg dessutom…
   NosPuss Wikki

 3. Huuuuuuuu, så rysligt äckligt! 🙁
  Min omedelbara fråga är nu om innekatter också ska avmaskas regelbundet eller får man bara mask om man är ute? En promenadkatt behöver också avmaskas även om den inte är ute lika mycket som en utekatt?

  När man har gett katten maskmedel, kommer det då ut såna där långa som Tanja hade med bajset? Kan man ha flera långa eller blir det bara en bautastor?

  Lite lustigt var dock att den vanligaste arten av mask hette ”Taenia”… 😉
  Många frågor som jag tror att du Wikki klarar av! 🙂

  1. Jag skriver nog ett helt eget inlägg med mer om maskiga maskar!
   Ja tänk att Tanja hade masken Taenia…. Örk i alla fall!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *