16 katter avlivade i Kungsbacka

Nej nej inte nu igen: Flera katter låg döda – de flesta, 23 katter, trängdes i TVÅ rum… Ammoniakhalten var så hög av kattkiss och avföring att Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer fick ta på sig gasmask för att kunna gå in!!! Resten av katterna levde under vidriga förhållanden. Sammanlagt räknade inspektörerna samman 38 katter varav alltså tre var döda. Sexton av dem var i så väldigt dåligt skick att de avlivades på plats och resterande omhändertogs omedelbart. *skriker av sorg*

vanvrdadekatterkungsbacka

Jag skulle inte ha velat byta med inspektörerna i måndags när de var på fastigheten i de södra delarna av Kungsbacka kommun. Hallands nyheter skriver: ”Kattägaren, en kvinna i 50-årsåldern, var inte där. Hon uppgav i ett telefonsamtal att samtliga katter var friska. Det stämde inte alls.” Det var förmodligen årets understatement – det var en fruktansvärd syn med mängder av sjuka undernärda katter i mycket dåligt skick med uppsvällda bukar, diarré, rosslig andning, snuva och nysningar. Där fanns mat och vatten, men förhållandena i övrigt just ingenting.

I Länstyrelsens beslut står det ”Oundgängligen nödvändigt att omedelbart omhänderta samtliga katter då Länsstyrelsen bedömer det utsiktslöst att bristerna rättas till”… Stackars stackars missar… jag undrar så: Vad hände med de återstående 19 katterna, hur mår de och var finns de? Hoppas de är i händerna på någon som är van att ta in svaga och sjuka missar!

(Kattbilden ovan är från ett tidigare vanvårdsärende i samma trakt.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “16 katter avlivade i Kungsbacka”

  1. Snälla SkaparKatt, tag hand om några ledsna missar som aldrig fick chansen til ett liv! Trösta dem med all Din värme!
   NosPussar Wikki

  1. Jag håller med dig till hundra procent, kompis. Och önskar att jag sluppit höra det, dessvärre också!! Stackars polare!
   TassKram Wikki

  1. Och det är sånt som aldrig skulle behöva hända!!! Vi som vet hur ammoniakutsatta katter är skadade för livet med rinnande ögon och snoriga nosar anar hur de där missarnas skick är jus nu… Plus smuts ohyra och undernäring – ingen kul sits att ta hand omde överlevande, men det måste göras. Undrar så var de är och hur de har det!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *