Kurre Katt kommer bort

kurre_bort
I bokhandeln fångades mina ögon av en härlig ny kattbok för mindre barn: ”Kurre kommer bort” av Julia Donaldson och med illustrationer av Axel Scheffler. det går inte att låta bli att bläddra – alla kattböcker liksom dras till min bokhylla, vare sig de är för stora eller små…

Det här är den charmfulla berättelsen om gatusångaren Fred och hans högröstade sångarkompanjon katten Kurre. En dag tar sig Kurre en liten promenad medan Fred sitter med sin ruffliga gamla hatt utlagd på marken för att sjunga till sig några mynt. Kurre träffar en vacker svart kattflicka och blir pratande rätt länge. Under tiden råkar Fred bli rånad på sin hatt och i jakten på tjuvarna bryter han benet och hamnar på sjukhus. När Kurre kommer tillbaka så finns där ingen Fred. Alla hemlösingakatter kan sedan sätta sig in i Kurres väntan, längtan och sorg efter sin husse…. Till slut får Kurre flytta in hos sin flickvänskatt, men han glömmer inte Fred trots att han blir pappa till tre ljuvligt söta ungar. En vacker dag ger han sig ut för att leta….

axel_katt

Axel Scheffler har gjort de oemotståndliga kattbilderna i boken, och
jag tror många känner igen dem från andra böcker av Julia Donaldson och från en rad av de små Pixie-böckernas sagor.

Och vet ni vad som väntar: Den 1 oktober släppte Faber & Faber en ny utgåva av T.S. Eliots ”Old Possums book of Practical Cats” lagom till 70-årsdagen av när den allra första gången kom ut! Den nya utgåvan har illustrerats av Axel Scheffler och visar de praktiska katterna i precis rätt charmiga Schefflerstuk, som inte kopierar någon annan:

possum

Jag väntar bara på en svensk utgåva nu!!!! *spinner*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *