Blinkisar och reflexer är bra att ha

I nattmörker och skymning är det inte dumt att utrusta sig så att man syns bra! Här är katten Sippo som skrudat sig föredömligt:Hans omtänksamma husse har sett till så att Sippo ”blinkar blå, en signal för det säkra” som Adolfson&Falk sjöng en gång i tiden:

https://youtu.be/uzvtjmseOj8

Men du kan få blinka rött! Jag har en påse med 15 glada ”engångsblinkisar” som det står ”Don’t drink & drive” på! Maila namn och adress till mej så postar jag en sådan här liten röd blinkis till de 15 första:_15
(De är alltså sådana man har lite mer för skoj – när man väl startat dem, så blinkar de tills batteriet tar slut, bara. De blinkar ganska snällt ljus. Sedan får man kasta dem vid batteriåtervinningen!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Blinkisar och reflexer är bra att ha”

 1. Wikki! Vet du vad husse har gjort?! Han stuligade min blinkis! *sniff* Han sa att den lös upp hela området och att han var orolig för att folk skulle tro det hade hänt nåt ute. Så nu får jag inte blinka blått längre. *suckar* Men han har lovat att han ska hitta något annat som inte blinkar lika starkt.

 2. Vad fräsigt det där skulle vi oxå vilja ha, för när vi går ut på kvällarna är det väldigt mörkt och matte skulle behöva se var vi är. Visserligen går vi i koppel men mattes ficklampa kan ju inte lysa på två ställen samtidigt, vi vill aldrig vara nära varann när vi gör våra behov och vi vill helst vara lite ifred om du förstår vad vi menar.

  Matte hade så när glömt bort dig men nu har vi varit ute och kikat runt på din blogg igen. Våran matte är allerigskisk mot katter men titta på dem och tycka synd om dem som är hemlösa kan hon. Vi vet att det inte hjälper men hon skriver en hel del insändare om att det måste bli högre straff för dem som behandlar djur illa. Hade hon inte varit allergiskisk så hade huset varit fullt av djur, av alla sorter.

  Taxkramisar till Sveriges fräsigaste katt.

 3. Neko tycker tyvärr inte om såna där blinkande saker . . . Varken på cyklar eller djur . . . Det kom jag underfund med under tiden jag körde buss.
  Det som blinkar drar till sig uppmärksamhet. Det är därför utryckningsfordon blinkar. När mindre lampor blinkar blått (eller rött eller vitt) så hamnar förarens uppmärksamhet där den kanske inte borde vara.
  Det är inte bara yrkesförare som stör sig på dessa blinkande lampor som djur o cyklar har, utan även epileptiker. Blinkandet kan framkalla ett epileptiskt anfall . . .
  Bra reflexer, eller alternativt en stadigt lysande lampa (typ diod), är otroligt mkt bättre o stjäl inte onödig uppmärksamhet från en fordonsförare.
  Bara en liten varning.
  *klappa*

  1. Jag tänkte inte på det där med epilepsi, det var bra att du sa… Men jag kollade med en vän som är epileptiker – och hon sa att just röda blinkljus var mindre risk, däremot vita blink var läskiga. Men ”mina” blinkisar är mera som inomhusleksaker!
   Och själv har jag reflex i mitt koppel när vi går ut!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *