Gåtfull manick för katter

lrwhite

Gissa vad det här är:

1. En tvättmaskin för lortiga katter
2. Ett solarium för bleka katter
3. En foderautomat för hungriga katter
4. En toalett för nödiga katter

Rätt svar: 4

Det du ser på bilden är EU-modellen av ”Litter Robot” en självrengörande kattsandlåda för den late kattägaren!

Så här ser den ut konstruktionsmässigt:lr_
…och fungerar så här:

lr

Kisse kliver in och gör toalett i den klumpbildande sand som ska finnas inne i globen.

En sensor känner av att katten är där, och efter att kisse gått ut igen finns en timer som väntar i 7 minuter innan den slår på kattlådans motor.

(Undrar om den låter mycket? Det ska i alla fall garanterat inte hända att den startar medans katten är kvar i maskinen!)

lr2

Nu börjar det spännande hända! Globen börjar rotera och ett gallerfilter släpper igenom den rena kattsanden men fångar upp det som kisse gjort…

Det lär fungera med de flesta typer av kattsand. Men jag undrar bara hur den skulle fungera för olika typer av katter och hur de ”gör det de gör”! Ta Nova t ex som gräver ned sitt kiss allra längst ned i lådan och helst skulle gräva en meter ned i golvet också – det sitter fast som betong i lådans botten… eller som när någon misse är jättelös i magen – hm…

lrb

Till slut ska i alla fall sandklumpen trilla ner i behållaren under globen, luckan stängs och allt snurrar tillbaka igen, redo för nästa nödiga kisse.

Litter Robot tillverkas i Tyskland, kostar 349 euro och är tänkt att vara en hjälp för den som behöver lämna sina katter ensamma med toabestyren.

Men jag tror faktiskt att den här uppfinningen inte får några guldstjärnor utan ett halvt MORR av mig istället! *suckar* För man SKA inte lämna katter ensamma utan tillsyn i flera dagar, och definitivt inte förlita sig på teknisk aparatur som kan krångla… Nej tacka vet jag gammal hederlig manuell mänsklig kattlåderensning. Det ger människorna en överblick hur kisses mage mår, och det borde bidra till en ödmjuk syn på verkligheten: Att städa kisses låda är ett privilegium som människor får, när de väljer att leva med katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Gåtfull manick för katter”

  1. Om människor börjar skaffa maskiner som ska sköta katterna – varför har de då katt? *suckar*
   TassKram Wikki

 1. Jag håller med. Fast husse blev nu väldigt intresserad av den där lådan. Han ska jämt ha massa underliga prylar hemma. Men det jamar jag bara, om den där manicken ställer till problem för oss katter, då tänker jag tassligen kasta ut den genom fönstret!

 2. Jag hade gärna ärligt talat lagt den tiden på att pyssla om Madame på annat sätt – inte för att kunna lämna henne ensam längre stunder. Har man två katter hade det varit perfekt, då hade de kunnat samsas om lådan, och den hade alltid varit ren. Fast jag säger som du, Madame krafsar gärna i botten på lådan, under all kattsand med… *puh*

  1. Nej om man har katt så ska man väl pyssla om den, inte låta en apparat göra det? Där har vi tydligen samma åsikt! ^^
   TassKram Wiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *