Djurskyddet Eskilstuna i dagens Eskilstuna-Kuriren

Idag skriver Eskilstuna-Kuriren också om den pressade situationen med nu 89 katter på katthemmet i Kälby. Det är ett femtiotal kattungar, och så många har man aldrig haft i verksamheten någonsin förut. Kattungarna är mellan 1-10 veckor, så de första kan finnas för adoption en bit fram i augusti.

christer

Christer Luthman, föreningens ordförande, syns här med en av kattungarna. Han säger ”Lågkonjunkturen spelar säkert in. Folk släpper ut sina unga honor när de blir dräktiga, kanske de inte passar in när ägarna får en svagare ekonomi. Det är hemskt att många väljer att dumpa sina djur och hoppas att någon annan ska ta över. Men så blir det ju aldrig och i stället hamnar problemen hos oss.”

Vill du hjälpa till? Kontakta Djurskyddet Eskilstuna eller gör en insats för ditt lokala katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Djurskyddet Eskilstuna i dagens Eskilstuna-Kuriren”

  1. Vackert av er,När ni kämpar, för våra små vänner.Har katt själv.Han heter Mong.Som betyder drömm på kinesiska,Och han är en drömm.Min kärlek har ni,Saltmannen.

  2. Folk är hemska, undrar hur de skulle reagera om vi tog och satte ut deras barn i skogen och sedan åkte därifrån, eller lämnade barnet i sommarstugan när jobbet började. Vi talar om LIV!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *