Vevve, du är en fin katt

img7

…som förtjänar ett eget hem!

Här hos oss bor jourkatten Vevve, en liten försynt tjej på 5 år, och hon är verkligen rar. Men det känns som att hon kommer alldeles för mycket i skymundan hos oss, blir tredjekatten som sitter vid sidan om och funderar på vad som händer, medans jag och Nova sprintar förbi i vild lek. Hon hänger inte med i svängarna, helt enkelt. Nova och jag har varit väldigt snälla mot henne och försökt få henne med på klätter-rally i klöstornet eller harkranksjakt på balkongen, men Vevve tittar mest bara på. Hon sover vid sidan om oss och leker sina pratlekar med sina virkade möss på ett sätt för sig själv som inte vi förstår oss på. Jo ibland är hon och Nova igång med katt-tafatt, men lite avslaget.

img8

Och det bekymrar både mig och matte. Lilla goa Vevve ska inte vara en ”vid sidan om”-katt. Med sitt tystlåtna milda sätt och sina vackra ögon ska hon lysa upp tillvaron för någon som har tid med just henne. Hon är en duktig katt som sköter lådan prickfritt och diskar matskålar noga. Alldeles för väluppfostrad för att riva eller bitas, också.

Alldeles för ofta tycker vi att Vevve ser ledsen och slokande ut, som om hon saknade något eller någon. Fastän hon har massor av sköna sovställen med mjuka dynor, så lägger hon sig bara på en låda i vardagsrummet och ser ut att vänta besök… av vem?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Vevve, du är en fin katt”

 1. Hejsan 🙂
  Tack för den fina kommentaren på Guldrosettens sida. Vi har satt upp ert Katthem för framtida samarbetspartners och även länkat till er hemsida.

  Vi hoppas självklart att du fortsätter att besöka vår sida 😀

 2. Hmm . . . Låter nästan som en kattdam som skulle kunna passa Madame. För de två ystra småtöserna var inget för henne . . . De var helt enkelt för livliga!
  Både jag o min man tror att Madame behöver kattsällskap, men det ska vara en mogen katt.

  1. Kanske Vevve skulle trivas med Madame också? =^:^=
   Vevve försöker verkligen – men blir lite överkörd av oss andra och det är inte riktigt så hon ska ha det…
   Fundera på saken så får vi se?
   TassKram Wikki

 3. Synd att Vevve inte trivs så bra hos er, men så är det ibland. Vissa katter trivs bra i flock och vissa vill kanske helst vara ensamma.
  Hoppas hon hittar ett bra hem!

  Skulle också meddela att jag och Tazze fick vårt paket förra veckan! Det kom i fredagst, om jag minns rätt.
  Vi blev jätteglada åt alla de fina överraskningarna vi hittade! Kan säga att katterna hade fest (godiset var väldigt gott!) och matte tände genast ett ljus lyktan som nu pryder köksbordet 🙂

  La också in en länk till Wikki i ”Tack till”-listan jag har längst ner i högra sidospalten.

  Häls. F

  1. Å vad roligt att det kom fram! Och så bra att Tazze gillade godiset!
   Jag ska kika i din blogg i kväll, spännande!
   TassKram Wikki

 4. Vi ska helt klart fundera på det.
  Kan du skicka ett mail med info om hur ert katthem förhåller sig till långväga flyttningar? Har du kvar min mail?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *