Klappa-katten-ställen


I Tokyo finns det flera cat-petting-zoos, där människor mot en avgift (ca 600 yen) kan få komma in en stund och klappa katter, hålla dem och fotografera. Det är nämligen svårt att få tillstånd att ha katt i sin lägenhet på många håll i Japan. Dessutom är det nästan omöjligt för en ensamstående japan, med ett hårt arbets- och aktivitetsschema, att kunna hålla ett husdjur på ett drägligt sätt.

bukurophoto

Därför finns ställen som ”Nekobukuro”, beläget på takvåningen (8e våningen)  i ett affärscenter i Ikebukuro i västra delen av Tokyo, håller ett 20-tal katter – katter som säkert i våra ögon ser likgiltiga och blaserade ut – men som för japanen, med sin vördnad för katter, är en gudagåva att få tillbringa en stund med och kanske vid den magiska tidpunkten kl 16,30 får mata med en godbit under ”snack hour”.  Katterna är intresserade av gästerna så länge det finns en matbit att tigga, och återgår sedan till sin favoritsovplats ganska snart. För oss västerlänningar kan det förefalla ganska tragiskt, men för den stressade medeljapanen är det fullt acceptabelt.livinphoto
Fullt förståeligt finns en större affärsidé omkring detta och det finns företag som hyr ut en katt med tillbehör för en dag så att man kan ha katten med sig hem och vara ”kattägd” för en lycklig stund. Det finns också hundar att hyra för en promenad i parken!

Men kritiken finns också – djurskyddsorganisationerna reagerar, och somliga kunder är missnöjda, de vill interagera med vitala glada djur, inte uttråkade kattzombies…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *