De ”borttappade” kattungarnas tid

Nu börjar alla katthem vara fulla och överfulla med sommarens kattungar. Jourhemmen hinner lagom adoptera ut en kull kattungar, så är det dags att ta in nästa. Kattugen på filmen fick i alla fall hjälp att hitta ett hem. Men den här synen är inte ovanlig att möta katthemspersonal så här års: Mager uttorkad sjuk kattunge dumpad i en korg på katthemstrappan… anonymt.

Så här fungerar det ut i ett jourhem med katt-eldsjälar som vi känner: Sovrummet och vardagsrummet är de tre ”ordinarie” katternas domän. I badrummet bor en sjuk äldre hankatt, i köket en kattmamma med fem ungar, och i det andra sovrummet huserar två skyggisar. I friggeboden på gården, som var tänkt som gäststuga, bor istället fyra katter inhämtade från missbrukare av polisen. Mamman i denna familj jobbar hemifrån för att kunna sköta alla katterna. De har sökt och fått särskilt tillstånd att ha så många katter och sköter dem alla med kärlek. Just det här jourhemmet tar emot kriskatter som ofta slussas vidare, tills de är redo för adoption. Gissa hur många kilo kattsand och kattmat de behöver?!!

Har du hjälpt någon hemlös kisse i sommar? Berätta gärna för mig!

Stöd Ditt Lokala Katthem!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “De ”borttappade” kattungarnas tid”

  1. Ja! De e hemskt 🙁
    Srtöder lite nu 6 då iform av en summa,men…Inte jourhem..Stor eloge till dessa….Lille kissen på filmen då…så sött litet ? Jam & Kram från oss!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *