Många promenader, jag visst väl det!

När stora matte är här, kan man charma sig till fler än en ute-promenad om dagen…

Häromkvällen var vi ute, hon och jag, matte med Nova, och mötte husse när han kom från jobbet. Det var redan lite halvmörkt men vi tog en skogstur ändå.

Det stod en grupp somaliska killar utanför tvättstugan och pratade, så stora matte frågade dem vad katt heter på somaliska. Det heter mukuleel – det låter som ”mjuk och len”! På en somalisk dialekt heter katt bizhaad också.

Skulle inte förvåna mig om stora matte oblygt frågar andra som vi möter, här i vårt områdes mångfascetterade flora av innevånare, vad katt heter på deras språk….

xkatze

Vet ni förresten att kattens läte heter nästan likadant på de flesta språk: Miau – Meumeu – Mjau – Meow – Mijau – Miu miu – Miaou – Mjaorishi – Niaou – Miyau – Mya:u – Méong – Mjá – Nyaoo – Nya – Nauu – Miauw – Miaw – Myau – Meo meo….

Skönt att vi katter pratar samma språk – men fascinerande att jag behöver en dator och en MUS för att berätta det här på bloggen också?!! *kattleende*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Många promenader, jag visst väl det!”

  1. Vårt språk är universellt. 🙂 Är övertygad om att vi skulle kunna träffa en katt från Mars och förstå precis vad de säger.

    Hoppas du haft en skön midkattsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *