Edith Olsson och Herr Olsson

(Varning, otäck bild!)
– Hur kan en katt fortfarande vara trygg, förtroendefull och spinnande i en människas famn efter det den råkat ut för?

Det här är katten Herr Olsson på veterinärens operationsbord:

herr_olssons_sr
Veterinären har just varsamt skurit bort det spännband som suttit hårt åtdraget om kattens hals och under det är hans strupe ett enda stort infekterat köttsår. Bilderna är från förra sommaren, när Kattsamariten i Hudiksvall fick larm om katten, som gått i en månad minst med detta strypande band om halsen!
herrolsson<< Här är katten hos veterinären.

Herr Olsson, som katten numera heter, sökte sig till balkongen hos 83-åriga Edith Olsson. Till en början var han skygg, men efter ett tag kunde Edith klappa honom och då upptäckte hon att något var på tok: När hon klappat honom på halsen blev händerna fulla med något stinkande! Edith fångade in den vackert tecknade bruntabbyn och Kattsamariten tog den till distriktsveterinären.

spnn

Det visade sig sitta ett spännband, av den sorten man förr band ihop skidor med, runt kattens hals så hårt att han andades med tungt snarkande ljud. Bandet hade skurit genom alla lager hud och in i musklerna – veterinären hade aldrig sett något liknande!

Herr Olsson fick behandling och fick flytta till Kattsamariten i Mo, Hudiksvall. Infektionsrisken var väldigt stor, så fyra gånger om dygnet sköljdes det stora köttsåret med natriumklorid. Personalen passade på duscha honom med natriumklorid i en sprayflaska, medan han fick mat. Trots såret och de hemska upplevelserna visade sig Herr Olsson vare en livlig katt, tillitsfull och med god aptit. De första fem dagarna åt han smärtlindrande plus antibiotika, och läkte fint efter skadan.

I slutet av augusti var han så pass återställd att han kunde kastreras, vaccineras och ID-märkas. I september visade det sig att han hade en urinvägsinfektion och han fick utstå ännu en medicinering, men det tog Herr Olsson med en klackspark. En underbar katt, var personalen överrens om. I oktober hittade herr Olsson ett hem där han idag stortrivs och mår alldeles utmärkt, som synes:herrolsson1Och Sitt namn – ja det fick han för att hedra Edith Olsson som kom till hans undsättning. Han är också något av en lokalkändis och Hudiksvalls Tidning har skrivit om honom. Själv gillar han sitt nya liv och är en riktig överlevare.

Artikel Hudiksvalls tidning:  hem.passagen.se/hudiksvallskattsamarit/ht29juli.htm

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “Edith Olsson och Herr Olsson”

 1. Underbart att se Hr Olsson så välmående efter detta avskyvärda tilltag som någon måste tillskansat honom. Varför sätta ett strypkoppel/band på en katt över huvuvd taget? *suckar och torkar bort en tår*

 2. Fäller en tår för Hr Olsson och alla andra missar som far illa. Skönt i alla fall att denna historia fick ett lyckligt slut, och att Hr Olsson fick den kärlek han förtjänar! Han ser verkligen nöjd ut där han ligger i korgen.

  Tass

  Molly & Grabbarna

  1. Jag älskar när berättelser får ett lyckligt slut – särskilt när de handlar om levande varelser i verkligheten!
   TassKram WIkki

 3. Fäller en tår för Hr Olsson och alla andra missar som far illa. Skönt i alla fall att denna historia fick ett lyckligt slut, och att Hr Olsson fick den kärlek han förtjänar! Han ser verkligen nöjd ut där han ligger i korgen.

  Tass

  Molly & Grabbarna

  1. Jag älskar när berättelser får ett lyckligt slut – särskilt när de handlar om levande varelser i verkligheten!
   TassKram WIkki

 4. Gud, jag gråter för vad denna kisse lidit. Jag är så glad att damen hittade honom och hjälpte honom ur sitt helvete. Måtte han få ett långt underbart liv efter detta, med bara gos, kärlek och mycket mat i ett tryggt hem.
  Den som gjorde detta, måtte du få ditt straff nån gång.

  1. Ibland är det bara människors oförstånd som skadar oss djur. Ibland räddas vi av deras välvilja. Ibland är livet en balansgång…
   *suckar* Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *