Räddningstjänsten, jag älskar er!

En katt som fastnat på ett tak på 4e våningen – Räddningstjänsten ryckte ut med stegbilen och hjälpte kisse ned!

takkatt

Alltså, Räddningstjänsten, ni alla, hela Sverige över, ni är mina Hjältar!
Ni har räddat oräkneliga katter genom åren, ja det finns vill inte en enda enhet som inte någon eller några gånger per år fått rycka ut och rädda katter ur de ruskigaste situationer: Instängda katter, fastklämda katter, katter i träd, stolpar, brinnande lägenheter, trafikolyckor, containers, ja listan kan bli hur lång som helst!

huset1

Katten ovan hade slunkit ut genom en öppen balkongdörr och tagit sig upp på hustaket, där den fastnat mellan takpannorna så att den inte kunde ta sig ned.

För några år sedan fick Räddningstjänsten här i Örebro t ex rycka ut och hjälpa loss en katt ur motorutrymmet på en bil! En bilist som var på väg hem till Värmland, upptäckte att hans bil blivit svårväxlad. Förundrad körde han in på en bensinstation i Örebro. Då han öppnade motorhuven insåg han vad problemet var: En katt satt fast i motorutrymmet. I början såg man bara en svansspets och en tass sticka ut. Katten var rejält intrasslad, så räddningsinsatsen blev en komplicerad historia. Först spjärnade katten emot och ville bara bli lämnad i fred. Men efter att räddningstjänsten och en veterinär skruvat loss några plåtar och gett katten lugnande medel gav den till slut med sig. Sedan fick den komma till ”mitt” katthem.

eldkatt

På bilden intill får en katt syrgas och piggnar till efter att ha räddats ur en rökfylld lägenhet i Huskvarna.

Underbara Räddningstjänsten kann fixa nästan ALLT! *spinner uppskattande!*

(Takbilderna överst är från www2.trelleborgsallehanda.se/article/20090607/TRELLEBORG/179010239 – jag hoppas någon upplyser dessa kattägare om att de är skyldiga enligt lag att näta in och kattsäkra sin balkong!!!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Räddningstjänsten, jag älskar er!”

 1. Man blir alldeles varm av att veta att de räddar de stackarna med stegbil och allt! Vad skulle annars hända? Precis lika mycket hjältar som katthemmen anser jag för katthemmen fyller ett stort behov hos missarna. Vi ska vara rädda om djuren:)
  Kram/maria

 2. Ibland behöver killarna, och tjejerna, på räddningstjänsten ett brejk och tänka på något annat, då kan det var toppen att få rulla iväg och öva stegklättring och takbalansering för att ta hand om en liten kissekatt.

  Det var inte länge sedan räddningstjänsten i Göteborg fick ta hand om tre kissekatter i en brinnande lägenhet, de fick åka ambulans med syrgasmasker till Blå Stjärnan på husses begäran, så att de kunde få vila ut och bli friska igen. Så snälla är de här i Göteborg. Inget liv är mindre värt än något annat.

  1. Häftigt att åka ambulans, men jag tror inte jag vill pröva. Extra SuperTassKramar till Räddningstjänsten i Götebrog som fixar sådana saker!
   *grunnar på hur jag ska kunna skicka det berömmet vidare till dem!*
   NosGos Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *