Cooper kattfotograf ställer ut!

cooper

Seattle-katten Coopers foton ställs ut på det berömda Urban Light Studios-galleriet i Greenwood Collective, något som många andra etablerade fotografer på 2 ben drömmer våta drömmar om!

Hur lyckas en katt med detta? Det började med att Coopers husse och matte, filmmakarna Michael och Deirdre Cross, hängde på honom en superlätt kamera, inställd att ta en bild varannan minut. De ville nämligen ha svaret på frågan ”Vad gör en katt en hel dag när inte människor är med?” Och det gav naturligvis en inblick i kattliv på en helt ny nivå!cat1
Kameran ser kanske lite klumpig ut, men den besvärade inte Cooper det minsta – och han hade tur och råkade inte ut för några kameratjuvar. Den en gång hemlösa hittekatten Cooper hade den på sig en dag i veckan under ett helt år.

cat3
Det spännande var när Coopers människor började titta på bilderna som ”Cooper tog” – och han kom ju tillbaka med en enorm mängd bilder – och de insåg att de visserligen visade en del personliga familjesituationer (Som Michaels och Deirdres ben intrasslade i varann i en öm stund i köket…) men väldigt mycket om en katts hemliga vägar genom trädgårdar, över gator och genvägar i gränder. Cooper fick en egen blogg cooper-catphotographer.blogspot.com/ och följdes snart av människor över hela världen.

cooperarkidcat

Det var i bloggen som galleriets ägare Kevin Law, själv professionell fotograf, hittade sin

nya utställare. ”We never thought we’d have an artist that is an American Shorthair cat! But after reading the PhinneyWood blog and seeing his photos, I was immediately blown away. . . he has classical compositions right out of a photo textbook. There may be no intent behind them, but they’re beautiful artwork.”  Sexton av Coopers bilder finns nu på galleriet.

Cooper tar fantastiska naturbilder och så blir det också foton på vad som tros vara en hemlig flickvän…coopers_flickvn

Nu säljer galleriet Coopers 16 foton i upplagor om 100 st av varje, för 275 dollar, och inkomsten går till PAWS, en djurskyddsförening i Seattle. Och Seattle har verkligen öppnat famnen för Cooper: ”It’s surprising,” säger Deirdre Cross. ”People have found the story very compelling. We see him as being part of the neighborhood watch, but he’s also just a cat walking the neighborhood.” Cooper har också fått vara med i tv-programmet Animal Planets ”Cat101”, BBC London och tidningar över hela världen, t o m i Shanghai Post!

cooper1
Här finns film (helsköna videos med en välmående katt!) och bilder från Cooper:
www.crossfilms.com/video.php
www.seattlepi.com/ae/399900_cooper13.html
www.seattlepi.com/local/390951_cat06.html

Sätt fart nu, matte, vi kan väl beställa en sån där kamera från www.mr-lee-catcam.de/cc_index_en.htm så kan jag plåta våra dammråttor under soffan?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Cooper kattfotograf ställer ut!”

  1. Cooper är en helt underbar katt, och verkligen duktig på att ta foton. Tror jag har hört talas om honom tidigare… eller kanske det var någon annan kattmed sådan kamera?

  2. Har läst om Cooper o familjen tidigare, och det är så gulligt. Så charmigt. Finns så mycket man kan göra med små medel. Hoppas de får in ordentligt med pengar!

    1. Ja det hoppas jag också! Då har Cooper verkligen jobbat ihop till något bra!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *